csa steaua Curtea de Apel FCSB Steaua Bucuresti Fotbal intern

CSA Steaua a reacționat după ce Curtea de Apel a dat verdictul în cazul palmaresului Stelei București

Curtea de Apel a anunțat luni ce decizie a fost luată în conflictul pentru palmares dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și FCSB, formația patronată de Gigi Becali.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 11:57
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 11:55

În urma deciziei luate luni, lui CSA Steaua îi revine, în consecință, palmaresul din 1947-1998, incluzând Cupa Campionilor Europeni din 1986 și toate celelalte trofee cucerite în perioada respectivă, în timp ce FCSB-ului îi revine perioada 2003-2017. De asemenea, perioada 1998-2003 i-a fost atribuită celor de la AFC Steaua.

CSA Steaua a reacționat după ce Curtea de Apel a dat verdictul în cazul palmaresului Stelei București

Tudorel Stoica, un fost jucător al Stelei București, a spus că verdictul e unul firesc, iar Asociația Steliștilor 1947 vede verdictul drept o victorie, la fel ca Florin Talpan, juristul clubului „militarilor”.

La o zi după ce s-a dat verdictul, CSA Steaua a revenit cu un comunicat oficial în care a subliniat că decizia întărește faptul că CSA e cea mai titrată formație din fotbalul românesc.

„FOTBAL. Mai aproape de victoria finală. Un nou verdict favorabil pentru clubul nostru. Curtea de Apel a confirmat că palmaresul din perioada 1947-1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”. 

Această decizie întărește pentru încă o dată că Steaua București este cea mai titrată formație din fotbalul românesc, având în vedere cele 44 de trofee care strălucesc în vitrina clubului.

Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, 20 de trofee de campioană,19 Cupe ale României și 3 Supercupe ale României sunt trofeele cu care steliștii se mândresc și se vor mândri pentru totdeauna.

Steaua înseamnă Lăcătuș, Balint, Tudorel Stoica, Pițurcă, Iovan, Bumbescu, Ilie Dumitrescu, Iordănescu, Hagi, Dan Petrescu, Emerich Jenei și toți marii fotbaliști care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul roș-albastru.

Steaua înseamnă iubire necondiționată, sacrificiu, unitate, demnitate. STEAUA SUNTEM NOI, cei care nu au trădat niciodată culorile roș-albastre!”, se arată în comunicatul oficial emis de CSA Steaua.

Verdict la Curtea de Apel în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

"Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă S.C. Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată. 

Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia Curții de Apel.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!