Craiova a cerut schimbarea stadionului pentru finala Cupei Romaniei, primul meci cu spectatori din Romania dupa o pauza de 14 luni! Unde s-ar putea juca

Craiova a cerut schimbarea stadionului pentru finala Cupei Romaniei, primul meci cu spectatori din Romania dupa o pauza de 14 luni! Unde s-ar putea juca

Universitatea Craiova si Astra Giurgiu se intalnesc in finala Cupei Romaniei.

Meciul se va juca pe 22 mai, la Ploiesti, si vafi primul meci cu spectatori ce se va juca in Romania post-pandemica, dupa o pauza de 14 luni, detaliu care ii face pe olteni sa se gandeasca la un val de suporteri.

Craiova isi dorea ca meciul cu CFR sa se joace cu spectatori, insa din cauza timpului scurt, fanii nu vor putea urmari live acel meci. Totusi, deoarece se stie deja ca vor fi suporteri la finala Cupei Romaniei, Craiova incearca sa mute locatia de disputare a meciului, pentru a putea trimite mai multi suporteri. Arena Nationala sau Ion Oblemenco sunt arenele propuse de Craiova. Acestea au o capacitate mult mai mare decat stadionul din Ploiesti. 

Suporterii vor trebui sa respecte cateva conditii. Vor intra in stadion doar persoanele vaccinate, persoanele aflate la cel putin 15 zile si la maxim 90 de zile de la un test pozitiv, persoanele ce prezinte un test PCR efectuat cu maxim 72 de ore inainte sau persoanele ce vor prezenta un test antigen rapid avand maxim 24 de ore vechime, se arata in Ordinul Comun la ministrului Tineretului si Sportului si al ministrului Sanatatii. Oltenii sustin că sunt cel putin 10.000 de fani ai Craiovei care vor să fie prezenti la meci si care indeplinesc criteriile.

”Finala (Cupei Romaniei, n.r.) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federatiei că doresc spectatori pe stadion. Am inaintat-o către Ministerul Sănătătii si urmează ordinul comun, pe care il vom inainta CNSU, sper că vom avea avizul”, a explicat Eduard Novak.

Finala Cupei Romaniei va reprezenta un eveniment major ce va marca inceperea revenirii la normalitate, astfel incat a atras si atentia politicului: "Sper să ajung si eu la finala Cupei Romaniei. Joacă Craiova, asa că s-ar putea să fiu si eu acolo. Deci, o zi importantă, 22 mai: Guvernul in stradă si seara avem Cupa Romaniei. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, si pe care nu as vrea să il ratez", a declarat premierul Florin Citu, vineri, intr-o conferintă de presă.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies