Fotbal intern

"Câte abdomene faci?" Răspunsul lui Deac l-a lăsat mască pe Alex Ioniță

Fost jucător la CFR, Alex Ioniță a renăscut la Rapid. Și-a arătat clasa în ultimul meci, la Mioveni, Rapid - Dinamo 3-1, contând pentru prima etapă a play-out-ului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Martie 2022, 17:08
Data actualizarii: Miercuri 16 Martie 2022, 17:31

Alex Ioniță e un împătimit al exercițiilor la sală, însă fostul său coleg de la campioana României l-a lăsat fără replică. Ciprian Deac ține ștacheta ridicată și la 36 de ani și dă exemple de seriozitate și în meciuri, unde își arată spiritul de sacrificiu, dar și la ședințele de pregătire. 

"Deac era deja în sală!"

  • Ciprian Deac

Vicecăpitanul ardelenilor pare un maratonist care nu obosește vreodată. Nu se abate de la programul său strict și rămâne un fan al abdomenelor. Ioniță l-a chestionat pe Deac, însă nu a aflat ce voia să afle. 

"Din punctul meu de vedere, Deac face prea multă sală, eu n-aș putea să fac atât de mult ca el. Eram în cantonament, eu mă duceam la micul dejun, aveai o oră limită la care puteai să mergi, de exemplu 9:30, iar el era deja în sală.

Începeam antrenamentul la 10:30 și el venea la antrenament și după aia se întorcea în sală. Em am făcut vreo 600 de abdomene și el făcea dinaintea mea și continua să facă. L-am întrebat: tu câte faci? Și a zis că el nu le numără", a povestit Alex Ioniță, potrivit digisport.ro.

Secretul lui Ciprian Deac

Pasiunea lui Deac pentru exercițiile la sală și-a cultivat-o pe vremea în care juca la Schalke, unde avea un salariu consistent, fixat de șefii clubului după o discuție senzațională, așa cum povestea Florin Manea.

Deac a prins doar cinci meciuri la Schalke, două în Bundesliga și trei în Liga Campionilor. Mijlocașul tricolor a avut colegi precum Christoph Metzelder, Manuel Neuer, Raul Gonzalez și Klaas-Jan Huntelaar.

"Dimineața alerg aproximativ o oră, într-un ritm constant, după care vin acasă și am un program cam de o oră, o oră și un sfert de abdomene, apoi exerciții la TRX undeva la 45 de minute. Sincer nu le număr, dar în orice caz sunt peste 3000, mai fac și cu diverse greutăți. 

Programul ăsta îl fac cam din 2012, aproape zi de zi. Când am început să fac aceste exerciții am pierdut foarte mult din kilograme și m-am simțit mult mai ușor pe teren.

Eu cred că abdomenele sunt foarte importante pentru un sportiv, și mai ales pentru un fotbalist, acolo e baza, în mijloc. De acolo vin toate mișcările. Acest program l-am făcut din perioada petrecută în Germania, acolo am învățat ce important e să faci abdomene”, declara, în trecut, Ciprian Deac pentru Gsp.ro.

Modifică setările cookies