Fotbal intern

VIDEO Reacția oficială a doctorilor din Timișoara, după operația suferită de Ovidiu Hațegan

Ovidiu Hațegan (41 de ani) a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara. Starea sa este, din fericire, stabilă, anunță medicii bănățeni.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 11:30
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 12:44

În cadrul unei conferințe de presă, Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara a vorbit despre starea de sănătate a lui Ovidiu Hațegan.

„Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții de urgență, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vest-ul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent.

Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici. Cam asta.

Referitor la gravitate, sigur că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. Nu cred că se pune problema de complicații majore, iar în ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și de opțiunea lui!”, a spus reprezentantul spitalului din Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă.

VIDEO - Reacția medicilor din Timișoara, după operația suferită de Ovidiu Hațegan

Arbitrul FIFA se afla pe listă pentru Campionatul Mondial din Qatar 

Odată cu apariția unor astfel de probleme există incertitudini în legătură cu posibilitatea ca Ovidiu Hațegan să mai poată arbitra meciuri pe viitor. Arbitrul se afla pe lista lărgită a arbitrilor propuși pentru Campionatul Mondial din Qatar, alături de Istvan Kovacs. 

Pe lista respectivă sunt 20 de nume în compartimentul 'centrali' și 16 pentru VAR, dintre care vor rămâne doar 10 care vor merge la Campionatul Mondial. Există doar patru țări, pe lângă România, care au câte doi reprezentanți pentru 'postul' de arbitru la Mondial. 

Anglia îi are pe Michael Oliver și Anthony Taylor, Franța pe Clement Turpin și Benoit Bastien și Spania, care are chiar trei reprezentanți, pe Carlos Del Cerro Grande, Gil Manzano și Mateu Lahoz. 

Modifică setările cookies