Bravo, Chivulete! Stop nesimțirii! Stop golanilor! Caramavrov scrie despre întreruperea partidei Sepsi – FC U Craiova din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oaspeților

Andrei Chivulete scandari xenofobe sepsi sepsi - fcu craiova Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 18:02
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 18:12

Felicitări, Andrei Chivulete! Numai printr-o astfel de atitudine, a lui Chivulete, a mea sau a ta, putem stopa golănia și grobianismul din fotbalul românesc.

Suntem în 2023, avem pretenții că oamenii din România s-au mai civilizat, au mai mers pe afară, au văzut că e nevoie de respect ca să trăiești undeva în Occident, e nevoie de civilizație, de o lume educată.

Din păcate, noi am rămas în umă cu fotbalul, dar mulți dintre conaționalii noștri au rămas în urmă și cu civilizația.

Cum supraviețuiesc în străinătate românii care în țară erau tari în gură și deasupra legilor?

Păi simpu: afară, sistemul te expulzează dacă nu-i respecți pe cei din jurul tău și, dacă nu respecți legile statului respectiv, suporți consecințele.

Acolo nu prea există loc de întors, nu negociezi cu organele legii, nu poți da șpagă, ca să scapi de-o amendă sau să-ți iei permisul d econducere. La noi, s-a putut zeci de ani, iar eu sper zi de zi să nu se mai poată.

Să fie câte un Chivulete sau mai mulți și în alte domenii, și în politică, și în poliție, și prin spitale, prin trenuri, pe străzi, ca să se tragă „n” semnale de alarmă Ai aruncat chiștocul pe lângă coșul de gunoi, amendă. Ai agresat, fizic sau verbal, un partener de trafic, amendă sau închisoare! Și să vezi ce ne mai civilizăm.

„Să ne oprim odată din batjocură!”

Sincer, nu-l consideram pe Chivulete un mare arbitru, avea lacunele lui, dar acum merită toate aprecierile. Să ne oprim odată cu scandările astea rasiste, xenofobe, să ne oprim din batjocură, din miștoul ăsta permanent cu care se hrănesc unii. 

Am făcut în aceste zile un interviu cu Hadnagy Attila, managerul general al celor de la Sepsi, un tip cu mult bun simț, iar acesta îmi spunea că, din punctul lui de vedere și al prietenilor și cunoscuților lui de naționalitate maghiară, nu există niciun conflict cu românii.

Ei se înțeleg bine, conviețuiesc fără probleme. Și-atunci, de ce să creăm noi un război prostesc, care convine, poate, unor forțe externe?

Oricine ar crea acest conflict pe stadioane, maghiari sau români, ei nu merită să fie prezenți la o manifestare sportivă. Oprit meciul, precum Chivulete, și aplicat regulamentul ori de o parte, ori de alta. Altfel vom rămâne niște „neanderthali”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!