Prima reacție din partea celor de la FCU Craiova! Marcel Pușcaș, tranșant: „Și ei au scandat!”

Sepsi OSK - FCU Craiova Marcel Puscas Superliga Superliga Marcel Pușcaș
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 17:53
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 17:52

Sepsi - FCU Craiova a fost oprit din cauza scandărilor rasiste.

Președintele oltenilor, Marcel Pușcaș, a vorbit după meci despre evenimentele care l-au făcut pe arbitrul Andrei Chivulete să oprească meciul din etapa cu numărul 23 din Superligă.

Prima reacție din partea celor de la FCU Craiova! Marcel Pușcaș, tranșant: „Și ei au scandat!”

Dacă finanțatorul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a spus că galeria clubului covăsnean nu a scandat nimic, atunci președintele de la FCU Craiova a avut o reacție tranșantă cu privire la acest lucru.

„Sunt la Sf. Gheorghe acum. Ce am văzut? Am văzut un exces de zel ieșit din comun, atât din partea brigăzii de arbitri cât și din partea observatorului, pentru că referitor la meciurile disputate de mai de toate competitoarele din Superligă față de Sepsi, atitudinea suporterilor e aceeași. Că e vorba de Petrolul, că e vorba de Rapid, FCSB, 'U' Cluj. 

Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Chiar niște suporteri de-ai lor că și la meciul cu Petrolul cei de acolo au scandat la fel ca noi. Ce facem cu soluția intermediară, care se putea finaliza cu evacuarea suporterilor. La alte jocuri s-a procedat și în felul ăsta. La violențe scrie în regulament, într-adevăr, dar se poate acționa în felul ăsta și la scandări. 

Și din partea lor au existat scandări, tot rasiste! O să ducem casetele și înregistrările respective și o să fie nevoie de traducere. Înaintea jocului și în timpul jocului. Chestia asta se întâmplă și nu e plăcut, toată lumea tratează ca punct zero rasismul pe toate stadioanele lumii și se întâmplă și în alte părți. Și nu se opresc jocurile”, a spus Marcel Pușcaș la televiziunea Digi Sport.

Sepsi OSK - FCU Craiova 0-0 (meci întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete)

În minutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

Meciul a fost întrerupt 10 minute, echipele au revenit pe gazon, dar au mai jucat doar 14 secunde și Chivulete a fluierat finalul partidei! Fanii lui FCU au declanșat din nou ploaia de scandări xenofobe, iar Chivulete a întrerupt definitiv partida! 

Bergodi s-a dus către Chivulete pentru a-i cere explicații însă centralul a respectat regulamentul! Dacă după cele 10 minute de întrerupere echipele revin pe teren și se continuă scandările xenofobe, arbitrul fluieră finalul partidei. 

"Cam asta a fost!", a spus comentatorul partidei de la Digisport, Dan Ștefănescu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!