Fotbal intern

Banii sunt la Gigi Becali! Motivul pentru care patronul de la FCSB e lăudat de un om important din fotbalul românesc. "El a înțeles!"

Patronul vicecampioanei e lăudat pentru modelul său de business.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 17:58
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 18:06

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, și-a spus părerea despre strategia pe care mizează de câțiva ani Gigi Becali. 

Contestat de mulți foști fotbaliști sau de conducători de club, patronul de la FCSB nu ia niciodată în seamă valul de critici. Mai are și susținători din rândul foștilor mari jucători, cum e cazul lui Lucian Sânmărtean (42 de ani), care recent a vorbit în termeni laudativi despre finanțatorul roș-albaștrilor, iar azi și-a expus opinia și Justin Ștefan. 

Oficialul forului condus de Gino Iorgulescu consideră că Becali aplică un plan de business care e, de cele mai multe ori, eficient. Invitat la televiziunea Digi Sport, Justin Ștefan l-a pus pe Gigi Becali într-un context mai larg. 

”E un FC Botoșani unde cu un buget mic s-au obținut rezultate sportive bune, e o Craiova care din anumite perspective e foarte bine organizată din punct de vedere managerial, care nu a câștigat un titlu, dar unde există o rețetă manageriala solidă.

E un Gigi Becali care a înțeles cumva că trebuie să fim o țară de tranzit, care cumpără cei mai buni jucători buni pe care îi vinde afară. E rețeta lui de business. Mai e Farul care are o academie care produce jucători și care are anumite standarde.

CFR-ul urmărește o altă rețetă. Urmărește anumite rezultate sportive. Aduce jucători bătrâni cu experiență. În momentul când se va califica într-o competiție europeană în faza grupelor, cred că vor avea o altă abordare. E acolo Cristi Balaj care are foarte mare experiență”, a declarat Justin Ștefan, la televiziunea Digi Sport. 

FCSB e pe locul 2 în campionat, la cinci puncte distanță de liderul CFR Cluj. Echipa lui Gigi Becali nu a mai cucerit titlul în Liga 1 din 2015, de când pe bancă se afla Constantin Gâlcă. În prezent, echipa e antrenată de Toni Petrea, cel care a fost învestit în funcție în locul lui Edward Iordănescu, actualul selecționer al naționalei. 

  • Edi Iordănescu va debuta pe banca naționalei contra Greciei, vineri, de la 20:15, pe stadionul Steaua, ÎN DIRECT pe Pro X și VOYO, dar și în format LIVE BLOG pe www.sport.ro.
Modifică setările cookies