Fotbal intern

"Avion!" Dumitru Dragomir mai pune un pariu

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal laudă un tânăr jucători din Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 11:16
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 11:29

Dumitru Dragomir evidențiază calitățile native ale lui Ianis Stoica (19 ani), fotbalistul de la FCSB despre care s-a scris că ar fi monitorizat de formații din Premier League. 

"Corleone" a fost impresionat de viteza de reacție a fiului fostului fundaș stânga Pompiliu Stoica. 

Dumitru Dragomir, dat pe spate de Ianis Stoica

"Va fi mare fotbalist Ianis ăsta, fii atent ce zic eu. E crescut cum trebuie, nu e aruncat, azi joacă puțin, mâine mai mult, este metodic. Cred că taică-su (n.r. Pompiliu Stoica), sau au antrenori foarte buni care îi urmăresc fiecare pas. Are o forță în picioare...

Numai el și Sorescu au atâta forță la vârstă asta tânără. Sunt puțini care au așa ceva, e din naștere. Poți să lucrezi foarte mult, dar ei au din naștere. Sau o fi lucrat taică-su cu el. Ați văzut cum pleacă de pe loc? Avion!", a declarat Dragomir, duminincă dimineața, potrivit digisport.ro.

  • Mai înalt ca tatăl său - Pompiliu are 1,70 m / Ianis are 1,80 m - puștiul de la FCSB e evaluat de Transfermarkt la 450.000 de euro și mai are contract cu formația aflată pe locul 2 în Liga 1 până pe 30 iunie 2023. 
  • Tatăl lui Ianis, Pompiliu Stoica, a jucat în Liga 1 182 de partide și a marcat șase goluri, în timp ce în eșalonul secund a evoluat de 134 de ori și a înscris șase goluri. â

Opinia antrenorului despre Ianis Stoica

Toni Petrea, actualul antrenor de la FCSB, încearcă să scoată cea mai bună versiune din Ianis Stoica. Știe că de progresul elevului său poate depinde și situația financiară a echipei, întrucât Becali pedalează în discursuri pe ideea de bani, investiții și vânzâri de jucători generatoare de plus financiar. 

Toni Petrea e de părere că fotbalistul nu trebuie să ardă niște etape. „Nici la Man nu mă gândeam că valorează 11 milioane, dar pe această sumă a plecat. Uitați-vă ce sume se învârt în străinătate pentru jucătorii tineri. (n.r. Ianis Stoica) Este un jucător valoros, dar care are mult de muncă.

E greu de spus dacă va face față la Arsenal. Mai întâi trebuie să joace aici, să o facă din ce în ce mai bine și să demonstreze că poate face pasul spre o echipă de top”, a precizat Petrea.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies