30 de ani de la moartea lui Mișa Klein. Ionuț Lupescu, reacție tulburătoare

Michael Klein Ionut Lupescu Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 23:09
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 23:25

Joi, 2 februarie, s-au împlinit 30 de ani de la decesul lui Michael Klein. 

Fostul jucător al naționalei s-a stins din viață în timpul unui antrenament la Bayer Uerdingen, după ce a suferit un infarct. Strânsese 90 de selecții pentru prima reprezentativă, jucase la Euro 1984 și la CM 1990, și mai avea multe de demonstrat în Bundesliga. 

30 de ani de la moartea lui Mișa Klein

A făcut parte din marea echipă a Corivinului Hundedoara și a fost pilon al formației Dinamo, construită de Mircea Lucescu, la finele anilor '80. 

Din acea echipă făcea parte și prietenul apropiat al lui Mișa Klein, Ionuț Lupescu. 

”Da, 30 de ani de la moartea lui Mișa Klein. Mă bucur că presa nu l-a uitat și că lumea sportului îl reamintește. A fost o personalitate a fotbalului românesc. Am avut onoarea să joc aproape doi ani cu el, după care alți doi ani în Germania, eu la Leverkusen, el la Bayer Uerdingen.

A fost foarte greu. Eram destul de tânăr. A fost un șoc mare pentru mine, pentru că nu se aștepta nimeni la așa ceva. Am avut doi prieteni, pe Mișa și pe Cătă (n.r. - Cătălin Hîldan) care, din păcate, au avut soarta aceasta nenorocită. Mă bucur foarte mult că lumea încă și-l aduce aminte pe Mișa, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României”, a declarat Ionuț Lupescu, potrivit Digi Sport.

 „Mişa era cel mai bun prieten al meu. Nu ştiu dacă-şi poate închipui cineva, dar eram extrem de apropiaţi. Mergeam peste tot împreună, împărţeam totul. Eram ca doi fraţi. 

Cea mai frumoasă amintire pe care o am cu el e legată de finalul partidei cu Danemarca din 1989, când ne-am calificat la Mondiale. Era extrem de fericit...Am sărbătorit până dimineaţa calificarea. A fost unul din lucrurile pe care şi le-a dorit enorm, să ajungă la un Mondial”, a spus Ioan Andone, pentru Gsp.

  • 5 goluri a marcat Klein pentru reprezentativa României
  • 90 de selecții a strâns la prima reprezentativa fostul mijlocaș și fundaș stânga
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!