Fotbal extern

Zidane, cel mai iubit dintre pământeni. Dorit pe banca lui United, francezul are alte două variante provocatoare

Fostul antrenor de la Real Madrid, acum liber de contract, își așteaptă rândul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 20:04
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 20:29

Zinedine Zidane a fost trecut de jurnaliștii britanici pe lista cu posibili înlocuitori pentru Ole Gunar Solskjaer, antrenorul lui United. 

Spaniolii știu ce plan are Zidane

Însă El Mundo Deportivo a aflat care sunt intențiile fostului mare mijlocaș francez, ultima dată antrenor al celor de la Real Madrid. Potrivit publicației spaniole, Zizou ar avea două ținte în planul carierei sale. 

  • Zidane

Prima ar fi Paris Saint-Germain, formație la care ar putea lucra cu fostul său elev, Sergio Ramos, dar și cu adevărate stele ale lumii, printre care Lionel Messi și Neymar, iar al doilea obiectiv, mult mai realizabil, ar fi naționala Franței, condusă în prezent de fostul său coleg, Didier Deschamps. 

Zidane și Deschamps, la originea marilor succese ale Franței

Zidane și Deschamps au cucerit împreună, din postura de jucători, titlul mondial cu Franța în 1998 și aurul european la turneul din 2000.

Triplul câștigător de Liga Campionilor cu Real Madrid este liber de contract, dar nu se grăbește să-și găsească un nou angajament. În urmă cu o lună Le Figaro deja pedala pe ideea că Zidane e succesorul lui Didier Deschamps, mai ales în contextul în care Mbappe și colegii lui din națională au avut o evoluție dezamăgiotare la EURO 2020.

Zidane are 49 de ani și a antrenat doar la Real Madrid în cariera sa, cu toate că numele său a fost asociat cu mai multe formații în presa internațională. 

Zidane, PR bun din partea lui Ronaldo 

263 de meciuri a strâns francezul pe banca tehnică a formației de pe ”Santiago Bernabeu”, în două mandate. Zizou a pregătit și grupele de juniori ale Realului.

"PSG s-a interesat de el, l-a dorit întotdeauna. L-a vrut și Newcastle, dar a fost căutat și de Manchester United, pentru a-l înlocui pe Solskjaer. Persoana care a garantat pentru el și care l-a recomandat conducerii este Cristiano Ronaldo", au scris tabloidele britanice recent. 

Modifică setările cookies