Mohamed Ihattaren juventus PSV Eindhoven Samsunspor Fotbal extern

„Ești un jucător problemă!” Abia dat afară de Juventus, fotbalistul mafiot a vrut să stoarcă de bani un club turc

Înțelegerea a picat în ultimul moment, deși jucătorul făcuse vizita medicală.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Vineri 04 August 2023, 17:13
Data actualizarii: Vineri 04 August 2023, 17:23

Născut la Utrecht, Mohamed Ihattaren (21 de ani) a fost considerat una dintre perlele fotbalului din Olanda. După ce s-a remarcat în adolescență la PSV Eindhoven, fotbalistul cu origini marocane a fost transferat de Juventus, în vara lui 2021.

Mohamed Ihattaren a debutat devreme pentru PSV, la nici 17 ani, și a atras imediat atenția marilor cluburi din Europa, inclusiv Barcelonei. „Are talentul natural pe care îl aveau doar Rijkaard și Van Basten”, spuneau cei de la Eindhoven. Doar că puștiul din Utrecht s-a pierdut pe drum și s-a sabotat singur: nu a confirmat pe teren și a ajuns să sufere din cauza legăturilor sale cu lumea interlopă.

Mohamed Ihattaren, talentul irosit arestat pentru legături cu mafia

Mohamed Ihattaren nu a convins la Juventus, care a încercat să-i revigoreze cariera cu câteva împrumuturi. Din păcate, olandezul nu a prins minute nici la Sampdoria, nici la Ajax. La Genova a venit chiar cu 5 kilograme în plus. Apoi, fără să anunțe, nu s-a mai prezentat la antrenamente. A plecat acasă, în Olanda, și s-a gândit chiar să se lase de fotbal.

Ihattaren a mai ajuns în paginile ziarelor nu pentru fotbal, ci pentru problemele cu disciplina și legea. Căderea tânărului a început, de fapt, încă din octombrie 2019, când avea numai 17 ani. Atunci, tatăl său a murit, iar Mohamed a fost extrem de afectat. Nu a reușit să depășească nici până azi momentul de cumpănă.

În noiembrie 2022, mijlocașul a fost arestat pentru conexiuni cu liderii Mocro Maffia, o organizație criminală din Olanda, formată din tineri cu rădăcini marocane. S-a ajuns până în punctul în care câțiva membri ai organizației i-au incendiat mașina, un Porsche, chiar în mijlocul orașului Utrecht. 

Ihattaren a avut probleme și cu fosta lui soție, Yasmine. După un mariaj care a durat doar câteva luni, între cei doi au început scandalurile, iar Mohamed a mai fost arestat o dată, în februarie 2023, după ce ar fi bătut-o.

Eliberat după 48 de ore și cu o investigație care continuă și la această oră, fostul puști minune al Olandei nu a mai reușit deloc să se concentreze pe fotbal. În urmă cu câteva zile, Juventus i-a reziliat contractul. 

  • 6 meciuri, dintre care 5 pentru echipa de rezerve a lui Ajax, a jucat Ihattaren din 2021 încoace.

Cum a ratat Mohamed Ihattaren un contract, după ce a încercat să-i păcălească pe turci

Imediat după ce „Bătrâna Doamnă” l-a disponibilizat, Mohamed Ihattaren a fost ofertat de echipa turcă Samsunspor. Cele două părți s-au înțeles pentru un angajament pe patru ani, iar Ihattaren a fost primit cu mare fast în Turcia, la vizita medicală. După doar două zile, totul a picat.

„Ne-am înțeles cu Ihattaren să fie plătit pentru fiecare meci pe care-l joacă în prima jumătate de sezon, pentru că nu e pus la punct cu pregătirea fizică. A acceptat și fanii noștri i-au urat bun venit. Apoi, impresarul său a început să se implice și să schimbe termenii contractului.

Ne-au spus că încă nu a semnat și că jucătorul vrea salariu lunar. Au cerut și o primă de instalare, pentru că venea gratis. Plus un procent dintr-un viitor transfer. Nu am acceptat așa ceva. I-am și zis: ‘Ești un jucător problemă, de ce să te plătim dacă nu vei juca?’. Totul a fost despre bani”, a declarat Yüksel Yildirim, președintele lui Samsunspor, citat de Voetbal International.

Mohamed Ihattaren, cotat acum doi ani la 12 milioane de euro, valorează astăzi doar 300.000 de euro, potrivit Transfermarkt. În contextul dat, cu atâtea pete negre în CV, e greu de crezut că va găsi un club care să îi ofere încă o șansă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!