„Asta încearcă Mancini!” De ce a fost convocat Compagno la naționala Italiei. Ce jucător din Superliga l-ar putea urma

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Martie 2023, 09:09
Data actualizarii: Duminica 05 Martie 2023, 09:13

Roberto Mancini, antrenorul Italiei, a surprins multă lume în momentul în care a decis să convoace la națională, în lotul lărgit, pe Andrea Compagno.

Dan Petrescu a dezvăluit că după convocarea lui Compagno a avut o discuție cu Simone Scuffet, italianul din poarta CFR-ului, iar acesta i-a transmis că Mancini încearcă mereu să aducă la națională jucători cu entuziasm.

Antrenorul campioanei a ținut să puncteze că pe viitor i-ar plăcea ca și Scuffet să fie convocat la naționala Italiei.

„E un lucru pozitiv pentru fotbalul românesc. Am vorbit azi cu Simone (n.r. - Scuffet) în autocar, l-am întrebat <<Te-a surprins?>>. A zis <<Da și nu prea. Antrenorul vrea mereu ceva nou la echipa națională, Mancini vrea să aducă jucători cu entuziasm>>.

Compagno merită, asta e părerea mea, dar m-a surprins. M-aș bucura să-l cheme selecționerul și pe Simone (Scuffet), pentru că a făcut un sezon excelent”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Andrea Compagno a fost convocat în lotul lărgit al naţionalei Italiei pentru partidele pe care trupa lui Mancini le va disputa cu Anglia (23 martie) şi Malta (26 martie) în preliminariile EURO 2024.

Atacantul italian a evoluat în 17 de meciuri pentru FCSB în acest sezon de Superliga, reușind să marcheze 16 goluri.

Compagno, cel mai bun marcator din campionatul României, cu 16 reușite, la egalitate cu Marko Dugandzic, atacantul Rapidului. Denis Alibec ocupă locul trei, cu 11 goluri.

  • În 2022, Andrea Compagno a fost cel bun marcator italian, cu 23 de reușite, potrivit jurnalistului italian Gianluca Di Marzio.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!