Vârf de carieră pentru Compagno! La ce cotă a ajuns atacantul italian de când a semnat cu FCSB

FCSB Andrea Compagno Superliga transfermarkt Superliga Andrea Compagno
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2023, 19:10
Data actualizarii: Sambata 04 Martie 2023, 19:10

Andrea Compagno a semnat cu gruparea „roș-albastră” la finalul lunii august din 2022.

Gigi Becali l-a achiziționat pe atacantul italian pentru suma de 1.5 milioane de euro de la FCU Craiova. Andrea Copmagno a semnat o înțelegere valabilă până la finalul lui iunie 2024 cu posibilitatea prelungirii pe încă doi ani.

Vârf de carieră pentru Compagno! La ce cotă a ajuns atacantul italian de când a semnat cu FCSB

Conform site-ului de specialitate, Transfermarkt, cota pe piața transferurilor a lui Andrea Compagno în momentul mutării la FCSB era blocată la 500.000 euro!

La nici șase luni de la transfer, fotbalistul italian este apreciat acum la 1.4 milioane de euro! Cel mai probabil, evaluările vor crește, având în vedere faptul că Mihai Stoica a anunțat că Andrea Compagno se află pe lista preliminară a lui Roberto Mancini la naționala Italiei.


Andrea Compagno a ajuns în România, în vara anului 2020, la FCU Craiova, venit liber de contract după despărțirea de Tre Fiori (San Marino). Evoluțiile bune în tricoul oltenilor i-au adus în toamna anului trecut transferul la FCSB. 1.5 milioane de euro a plătit Gigi Becali în schimbul atacantului italian.

Înainte de a face pasul către România, italianul Compagno a evoluat la mai multe cluburi italiene din ligile inferioare, cu ar fi: Catania, Due Torri, Pinerolo, Argentina, Borgosesia sau Nuorese.

  • 1.4 milioane de euro este cota de piață a lui Andrea Compagno, potrivit transfermarkt.com

Cum a comentat Adrian Mititelu convocarea lui Compagno la naționala Italiei

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a evidențiat faptul că s-a bucurat în momentul în care a auzit veștile despre Andrea Compagno, dar chiar și așa, nu regretă faptul că nu a scos mai mulți bani de pe urma italianului.

„M-am bucurat foarte mult. Înţeleg că este lotul lărgit, dar tot este foarte bine pentru el. Eu zic că mai devreme sau mai târziu el va ajunge acolo. (n.r. despre faptul că ar fi putut primi mai mulţi bani pentru Compagno) Nu mă gândesc la asta. Pentru mine banii aceia m-au ajutat foarte mult.

O sumă pe care o iei la momentul potrivit face foarte mult. Aici nu mai e vorba de bani, e bucuria pe care aş avea-o eu dacă el ar juca un meci pentru naţionala Italiei. Cei mai mulţi dintre colaboratorii mei mi-au spus că nu e Compagno de Craiova. Şi am zis că nu! Eu l-am văzut şi am avut încredere în el. L-am văzut cum se comporta la antrenamente.

Eu am sperat când i-am cerut lui Becali 1,5 milioane de euro că o să mă refuze. Eu zic că în vară poate fi transferat pentru 4-6 milioane de euro, nu ar fi o surpriză. Eu, care am susţinut fotbaliştii românii, aş cauta mai degrabă tinere talente în ţările europene pentru că acolo jucătorii sunt mai sănătoşi din punct de vedere mental şi chiar fizic”, a spus Mititelu, potrivit Prima Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!