Fotbal extern

Unul dintre cele mai RENUMITE stadioane din lume isi schimba numele! Maracana urmeaza a fi redenumit dupa LEGENDA Pele 

Stadionul 'Maracana' nu se va mai numi la fel!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Martie 2021, 10:01
Data actualizarii: Joi 11 Martie 2021, 10:03

Numit Estadio Jornalista Mario Filho si cunoscut ca 'Maracana', stadionul din Brazilia urmeaza a fi redenumit dupa o decizie luata de Adunarea Legislativa din Rio. In cursul zilei de marti a fost aprobata o lege prin care arena construita in 1948 se va numi dupa legenda Braziliei, Edson Arantes do Nascimento 'Pele'. 

Schimbarea nu a fost pe placul brazilienilor, care sunt de parere ca va fi uitat fostul jurnalist Mario Filho, cel dupa care a fost numita arena, si care a insistat pentru construirea stadionului in anii '40. 

  • Unul dintre cele mai RENUMITE stadioane din lume isi schimba numele! Maracana urmeaza a fi redenumit dupa LEGENDA Pele

Guvernatorul din Rio, Claudio Castro, poate aproba sau refuza legea decisa marti in curs de 15 zile. 

Pele este o figura reprezentativa in Brazilia, fiind considerat unul dintre cei mai mari fotbslisti din istoria fotbalului. Brazilianul a castigat primele Cupe Mondiale pentru nationala Braziliei si a reusit sa inscrie golul cu numarul 1000 pe Maracana, in 1969. 

Pe Maracana evolueaza in prezent doua echipe de club: Flamengo si Fluminense. 

Capacitatea stadionului este de 78 838 de locuri, insa a doborat recordul de asistenta in 1950, cand la meciul dintre Brazilia si Uruguay au participat 199 854 de persoane. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies