Pele Brazilia Maracana Fotbal extern

Unul dintre cele mai RENUMITE stadioane din lume isi schimba numele! Maracana urmeaza a fi redenumit dupa LEGENDA Pele 

Stadionul 'Maracana' nu se va mai numi la fel!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Martie 2021, 10:01
Data actualizarii: Joi 11 Martie 2021, 10:03

Numit Estadio Jornalista Mario Filho si cunoscut ca 'Maracana', stadionul din Brazilia urmeaza a fi redenumit dupa o decizie luata de Adunarea Legislativa din Rio. In cursul zilei de marti a fost aprobata o lege prin care arena construita in 1948 se va numi dupa legenda Braziliei, Edson Arantes do Nascimento 'Pele'. 

Schimbarea nu a fost pe placul brazilienilor, care sunt de parere ca va fi uitat fostul jurnalist Mario Filho, cel dupa care a fost numita arena, si care a insistat pentru construirea stadionului in anii '40. 

  • Unul dintre cele mai RENUMITE stadioane din lume isi schimba numele! Maracana urmeaza a fi redenumit dupa LEGENDA Pele

Guvernatorul din Rio, Claudio Castro, poate aproba sau refuza legea decisa marti in curs de 15 zile. 

Pele este o figura reprezentativa in Brazilia, fiind considerat unul dintre cei mai mari fotbslisti din istoria fotbalului. Brazilianul a castigat primele Cupe Mondiale pentru nationala Braziliei si a reusit sa inscrie golul cu numarul 1000 pe Maracana, in 1969. 

Pe Maracana evolueaza in prezent doua echipe de club: Flamengo si Fluminense. 

Capacitatea stadionului este de 78 838 de locuri, insa a doborat recordul de asistenta in 1950, cand la meciul dintre Brazilia si Uruguay au participat 199 854 de persoane. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!