UEFA Belarus Fotbal extern

UEFA, sancțiuni împotriva aliaților Rusiei: “Nicio competiție nu se va mai disputa în Belarus”

Belarus este al doilea stat sancționat de UEFA, după atacul Rusiei în Ucraina.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 16:46
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 16:52

Belarus, singurul stat european aliat Rusiei în războiul din Ucraina, a fost sancționată de UEFA. După ce forurile internaționale de fotbal au decis multiple sancțiuni aplicate Rusiei, a venit rândul și celei de-a doua țări să sufere consecințe din cauza atacurilor din nord-estul Europei.

În Belarus nu se vor mai organiza competiții internaționale de fotbal pentru monent, anunță UEFA. Decizia vine după ce echipele din Rusia au fost interzise în Cupele Europene, iar meciurile internaționale ce trebuiau să se dispute în Ucraina au fost mutate, echipa națională urmând să joace la București.

UEFA a decis astăzi să sancționeze Belarus, țară care a facilitat accesul Rusiei în Ucraina.

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit astăzi și a decis că toate cluburile și echipele naționale din Belarus care concurează în competițiile UEFA vor fi obligate să joace meciurile de acasă pe teren neutru. În plus, niciun spectator nu va participa la meciurile în care echipele din Belarus sunt gazde.

Comitetul Executiv al UEFA va convoca noi ședințe extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, după caz.

În luna aprilie, selecționata U16 feminin a României ar fi trebuit să participe în Belarus la Turneul de Dezvoltare UEFA. Federația Română de Fotbal anunțase însă UEFA că nu se va mai prezenta la turneul respectiv”, anunță FRF.

Modifică setările cookies