UEFA Fotbal extern

UEFA ofera 236,5 de MILIOANE de euro in plina pandemie! Cati bani vor intra in fotbalul romanesc

UEFA a initiat programul HatTrick pentru a ajuta asociatile membre.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Aprilie 2020, 19:29
Data actualizarii: Luni 27 Aprilie 2020, 19:37

UEFA a eliberat 236,5 milioane de euro pentru a ajuta 55 de asociatii membre sa faca fata provocarilor lansate de COVID-19 in tarile respective. 

Programul HatTrick presupune distribuirea de bani pentru asociatile membre pentru a acoperi costurile de functionare si pentru a ajuta la dezvoltarea unor zone din fotbalul intern. UEFA a decis ca fiecare tara sa isi stabileasca prioritatile, avand in vedere impactul negativ al coronavirusului.

"Sportul nostru se confrunta cu o confruntare inedita provocata de COVID-19. UEFA vrea sa ii ajute pe membrii sai sa raspunda in mod corespunzator circumstantelor. Ca urmare, am dat cate 4,3 milioane de euro fiecarei asociatii. Cred ca este cea mai buna decizie pentru a ajuta cat putem. Fara indoiala fotbalul va reveni la normal.", a declarat Aleksander Ceferin, presedinte UEFA. Astfel, Romania ar urma sa ia si ea acesti bani.

Programul HatTrick este unul din cele mai mari programe de solidaritate si dezvoltare care au fost stabilite vreodata de o organizatie sportiva. A inceput in 2004, dupa Euro care s-a disputat in Portugalia.

Modifică setările cookies