Romania Suedia Nationala

NU se potolesc nici in al 12-lea ceas! Suedia acuza in continuare Romania de rasism! Ce solicitare au trimis la UEFA

Suedia acuza in continuare Romania de rasism.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Aprilie 2020, 08:37
Data actualizarii: Sambata 25 Aprilie 2020, 08:39

Federatia de Fotbal din Suedia acuza in continuare Romania de rasism dupa partida care a avut loc in luna noiembrie a anului trecut pe Arena Nationala. Chiar daca UEFA a stabilit din decembrie 2019 ca suporterii romani nu au avut un comportament rasist, Federatia de Fotbal din Suedia a facut, la aproape jumatate de an, un alt apel la UEFA. Acestia sustin ca Romania nu a fost pedepsita din cauza unui viciu de procedura si ca federatia lor nu a fost implicata in ancheta, iar astfel nu au putut fi aduse dovezile prin care sa se dovedeasca rasismul romanilor.

"Federatia noastra a cerut UEFA sa modifice regulamentul dupa ce Romania a fost declarata nevinovata in pofida comportamentului rasist la adresa jucatorilor nationalei Suediei. Federatia noastra nu a fost parte din acest caz si vrem sa schimbam asta.

Rasismul este o problema evidenta in fotbalul international. Cand oamenii sunt victimele rasismului, trebuie sa actionam in consecinta. Din acest motiv, am fost surprinsi de decizia UEFA. Aceasta regula trebuie schimbata urgent", a anuntat Federatia de Fotbal din Suedia intr-un comunicat citat de Fotbollskanalen.

Modifică setările cookies