nationala Ucrainei FIFA nationala Rusiei razboiul din Ucraina UEFA Fotbal extern

NEWS ALERT Ucraina va boicota toate competițiile UEFA la care vor participa echipe din Rusia!

Forul continental a luat o măsură controversată marți, aceea de a permite Rusiei participarea la unele competiții europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 13:55
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 14:02

Ucraina va boicota competiţiile europene de fotbal la care vor participa echipe din Rusia, a anunţat miercuri Federaţia ucraineană (AUF), citată de AFP.

Acest anunţ vine la o zi după decizia UEFA - instanţa conducătoare a fotbalului european - de a reintegra în competiţiile sale echipele Rusiei cu jucători sub 17 ani, decizie pe care AUF "o condamnă ferm", potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul forului de la Kiev.

Oficial: Ucraina ”nu va lua parte la nicio competiţie la care vor participa echipe ruseşti"

AUF "confirmă că nu va lua parte la nicio competiţie la care vor participa echipe ruseşti" şi îndeamnă UEFA "să-şi revizuiască decizia", se precizează în textul respectiv.

De asemenea, ucrainenii cer altor ţări să "boicoteze eventualele meciuri care implică echipe ruseşti, dacă acestea sunt admise".

De ce permite UEFA participarea Rusiei

UEFA a anunţat marţi că a decis, de comun acord cu Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), reintegrarea echipelor Under-17, deoarece "copiii nu trebuie să fie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor".

Comitetul Executiv al organismului european a apreciat ca este ''deosebit de regretabil că, din cauza persistenţei conflictului, o generaţie de jucători minori este lipsită de dreptul său de a concura în competiţiile internaţionale de fotbal".

Meciurile echipelor ruseşti trebuie însă să se dispute "fără drapelul, imnul şi ţinutele oficiale ale Rusiei" şi "în afara teritoriului rus", a precizat UEFA.

De asemenea, organismul şi-a reiterat "condamnarea războiului ilegal purtat de Rusia", asigurând că suspendările tuturor celorlalte echipe din această ţară rămân în vigoare "până la sfârşitul conflictului din Ucraina".

Până la decizia de marţi, ruşii au fost excluşi din toate competiţiile fotbalistice internaţionale, atât echipele de club, cât şi selecţionatele Rusiei, după invadarea Ucrainei de către trupele ruse, în februarie 2022, o decizie luată împreună de UEFA şi FIFA.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!