Manchester City barceloma Real Madrid Steaua Fotbal extern

Top 10 cluburi care câștigă cel mai mult din drepturile de televizare! Real și Barcelona depășite de o echipă din Premier League

Pentru majoritatea echipelor din Europa, banii din drepturile de televizare înseamnă o bună parte din sursele de venit ale clubului.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 20:55
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 20:55

Manchester City este clubul de fotbal care câștigă cei mai mulți bani din drepturile TV, conform ediției din 2022 a celor de la Deloitte Football Money League.

  • Top 10 cluburi care câștigă cel mai mult din drepturile de televizare! Real și Barcelona depășite de o echipă din Premier League

Având în vedere că drepturile de difuzare ale primei divizii din Anglia sunt unele dintre cele mai costisitoare, nu e de mirare că deținătorii titlului sunt primii în acest clasament.

Manchester City a câștigat în jur de 276 de milioane de euro în medie de pe urma drepturilor de TV din sezoanele 2019-20 și 2020-21.

Dar, în timp ce echipa din Premier League este în fruntea acestui top, Barcelona este cea care ocupă locul al doilea cu 269 de milioane de euro, urmată îndeaproape de Liverpool cu ​​268 de milioane de euro și de Real Madrid cu 267 de milioane de euro.

În total, sunt nouă cluburi care depășesc pragul de 200 de milioane de euro în acest sens, inclusiv Chelsea, Manchester United, Bayern Munchen, Atletico Madrid și Juventus.

Venitul mediu de pe urma drepturilor de televizare din sezoanele 2019-20 și 2020-21

Manchester City – 276 milioane de euro

Barcelona - 269 milioane de euro

Liverpool - 268 milioane de euro

Real Madrid- 267 milioane de euro

Chelsea - 259 milioane de euro

Bayern Munich - 229 milioane de euro

Manchester United - 223 milioane de euro

Atletico Madrid - 215 milioane de euro

Juventus - 201 milioane de euro

Tottenham – 194 milioane de euro

Impactul pandemiei de coronavirus asupra veniturilor de pe urma drepturilor de televizare

Covidul nu a avut un impact prea puternic asupra veniturilor din drepturile de difuzare, care au fost relativ robuste în fața pandemiei. Au existat scăderi clare de fiecare echipă de pe listă, dar acestea nu au fost la fel de răsunătoare ca veniturile de pe urma biletelor, care au scăzut drastic.

Într-adevăr, tendința continuă să fie una pozitivă în acest flux de venituri. De exemplu, venitul mediu din difuzare pentru o echipă din Money League în 2018-19, ultimul sezon înainte de pandemie, a fost de 44 de milioane de euro. Aceasta s-a bucurat de o creștere modestă la 47 de milioane de euro în medie în următorii doi ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!