Cristiano Ronaldo Aitor Karanka Lionel Messi Real Madrid rivalitatea messi ronaldo Fotbal extern

Disperat să-l eclipseze pe Messi! Fostul antrenor al lui Real Madrid dezvăluie ce făcea Ronaldo înaintea marilor meciuri

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi împart o rivalitate uriașă în sportul mondial, iar punctul cel mai înalt al concurenței dintre cei doi a fost atins în perioada 2009 - 2018, când ambii jucau în La Liga.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 17:17
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 17:19

De cele mai multe ori, cei doi au reușit să împartă lumea fotbalului în două părți - fanii Ronaldo și fanii Messi - iar starul portughez a părut de fiecare dată că este ceva mai preocupat de această luptă decât rivalul argentinian.

Cristiano Ronaldo, disperat să-l eclipseze pe Leo Messi

Aitor Karanka, fostul secund al lui Jose Mourinho de la Real Madrid, a dezvăluit într-un interviu pentru Mirror cât de mult își dorea Cristiano Ronaldo să îl eclipseze pe Lionel Messi, în special în duelurile din El Clasico.

"Când eram la Real Madrid, competiția Ronaldo - Messi și rivalitatea Madrid - Barca ne-a făcut să devenim mai buni atât individual, cât și la nivel de echipă. Fiecare meci între cele două echipe era o provocare uriașă pentru toată lumea.

E fantastic să îl văd pe Ronaldo jucând în continuare pentru Manchester United ca un adevărat lider. E mereu în căutarea mingii și este de fiecare dată acolo când echipa are nevoie de el. Îmi aduc aminte de Cristiano Ronaldo înaintea meciurilor. Era atât de concentrat să marcheze, să câștige și să îl eclipseze pe Lionel Messi... asta a fost rivalitatea care ne-a ajutat să ne îmbunătățim", a declarat Karanka.

În perioada 2010-2013, când Karanka era secundul lui Jose Mourinho al Real Madrid, Cristiano Ronaldo a reușit să marcheze nu mai puțin de 168 de goluri.

  • 807 goluri a marcat Cristiano Ronaldo de-a lungul carierei, fiind cel mai bun marcator din istoria fotbalului, conform FIFA
  • 759 de goluri a înscris Lionel Messi, cu doi ani mai mic decât rivalul său
  • 7-5 este scorul la capitolul Baloanelor de Aur, în favoarea lui Lionel Messi
Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!