Fotbal extern

Șumudică, unic în istoria fotbalului! Le-a prezentat fanilor toate calculele matematice prin care Malatya se salvează

Marius Șumudică (50 de ani) continuă dialogul online pe care îl are cu suporterii lui Yeni Malatyaspor.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 20:16
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 20:22

Antrenorul român le-a prezentat suporterilor turci toate calculele prin care echipa lor favorită se poate salva de la retrogradare în acest sezon.

Malatyaspor mai are de disputat 16 meciuri în capionatul turc, dacă includem aici și restanța cu Gaziantep, meci amânat din cazua terenului impracticabil.

Șumuică, încrezător că o poate salva pe Malatya

„Cum văd eu în acest moment cursa pentru salvare? Cred că 40 de puncte sunt suficiente pentru a rămâne în prima divizie. Mai avem 16 meciuri de jucat, îl includ aici și pe cel cu Gaziantep (n.r- amânat din cauza terenului impracticabil). Ambiția mea e să nu pierdem niciunul.

Să presupunem că vom câștiga 5 dintre ele. Asta înseamnă 15 puncte. Dacă le adăugăm celor 16 pe care le avem, ajungem la 31 de puncte. Dacă din cele 11 partide, 9 le terminăm la egalitate, atunci ajungem la 40.

Din cele 11 rămase, să presupunem că vom câștiga unul. Asta înseamnă că putem pierde încă două. Dacă am câștiga două, putem pierde încă două.

Ați văzut în ultima săptămână o schimbare în jocul nostru. Vom avea două săptămâni pentru a ne pregăti în Antalya și asta e o veste bun. Nu avem jucători accidentați și putem să ne antrenăm bine și să arătăm de ce suntem în stare. Hai să rămânem uniți și să luptăm împreună pentru visul nostru ”, a scris Șumudică pe Instagram.

Malatyaspor ocupă ultimul loc în campionatul turc, însă oficialii clubului sunt încrezători că echipa se va salva de la retrogradare, mai ales după ultimul rezultat: 1-1, cu Beșiktaș, ocupanta locului șase în clasament.

Etapa următoare, pe 2 februarie 2022, Malatya o va întâlni, în deplasare, pe Karagumruk (locul 12).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies