Fotbal extern

Șumudică le-a spus turcilor cea mai mare greșeală din viața sa: "E prima și ultima oară!"

Marius Șumudică are o misiune extrem de dificilă în acest sezon - salvarea de la retrogradare a lui Yeni Malatyaspor.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 16:34
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 16:36

Antrenorul român a preluat formația turcă în luna octombrie a anului trecut și a acuzat în repetate rânduri modul în care a fost construit lotul. Șumudică i-a asigurat pe fanii lui Malatyaspor că va salva echipa de la retrogradare, însă doar dacă va primi transferurile dorite în această iarnă.

Șumudică: "Am făcut cea mai mare greșeală din viața mea"

După ce a înregistrat trei victorii, trei remize și nouă înfrângeri în primele sale 15 meciuri la Yeni Malatyaspor, Șumudică spune că a făcut cea mai mare greșeală din carieră semnând contractul cu formația din Turcia fără să se informeze în prealabil.

"Am 16 ani de carieră, am câștigat campionatul, Cupa, Supercupa, am jucat în Champions League, în Europa League și e prima dată în viața mea când lupt pentru evitarea retrogradării. Când am venit aici, am venit de pe primul loc în România, unde aveam șapte victorii în șapte meciuri. Am decis să plec și eu alături de președinte, arătându-mi loialitatea.

După, am avut această oportunitate de a veni la Malatya pentru că îmi place fotbalul din Turcia și oamenii de aici. Nu m-am gândit prea mult, dar am făcut cea mai mare greșeală din viața mea. De ce? Pentru că, în mod normal, un antrenor profesionist trebuie să verifice mai întâi toate condițiile, să știe ce s-a întâmplat la club, să știe care este lotul, să știe tot, iar abia apoi să accepte contractul. Eu am mers direct la Istanbul pentru că îmi place Turcia și am vrut să vină cu ochii închiși aici. Am semnat, nu mi-a păsat de bani, de nimic, iar asta este cea mai mare greșeală din viața mea. E prima și ultima oară.

Vreau ca toți oamenii să știe ce s-a întâmplat aici, toată lumea trebuie să știe. Nu vreau să se pună în spatele lui Șumudică ce s-a întâmplat la Malatya. Când am venit aici și am văzut echipa, nu mi-a venit să cred. Aveam 6-7 jucători sub 19 ani în lotul de 21 de jucători. Nu știu cine a construit echipa asta în vară. Jucătorii veneau la mine și îmi spuneau: 'Nu suntem pregătiți să facem antrenamentul ăsta pentru că n-am făcut nimic în vară'. Din 11-12 jucători buni, unii s-au accidentat, iar alții au plecat la echipele naționale. Cu cine să joc?", a spus Marius Șumudică, într-un interviu acordat pentru beIN SPORTS.

Șumudică: "Dacă nu facem încă două transferuri, n-avem nicio șansă"

Yeni Malatyaspor a făcut deja șase transferuri în această iarnă, însă Șumudică cere încă doi fotbaliști pentru salvarea de la retrogradare.

"Mi-au adus toți jucătorii pe care îi voiam, dar acum vreau mai mulți pentru că am pierdut un fundaș central. Avem nevoie de un stoper și de un număr 10. Două transferuri urgente.

Dacă nu, echipa asta n-are nicio șansă să rămână în prima ligă. Dacă Malatya începea sezonul cu echipa pe care o are acum, eram cel puțin pe locul 10 în acest moment", a mai spus Șumudică.

După 22 de partide jucate în acest sezon, Yeni Malatyaspor ocupă ultimul loc în Super Lig, cu 16 puncte, la zece lungimi în spatele ultimei poziții care asigură salvarea, ocupată de Giresunspor, care are un meci în plus.

Pentru echipa lui Marius Șumudică urmează meciul cu Karagumruk, din deplasare, programat sâmbătă, de la ora 15:00.

Modifică setările cookies