Fotbal extern

Suma impresionantă strânsă la meciul Borussia Dortmund - Dinamo Kiev

Meciul pentru pace dintre Borussia Dortmund şi Dinamo Kiev, încheiat, marţi seara, la Dortmund, cu victoria echipei antrenate de Mircea Lucescu, scor 3-2, a strâns peste 400.000 de euro în folosul Ucraina.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 13:25
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 13:43

Circa 35.000 de spectatori au asistat la partidă, iar toate încasările vor fi donate pentru ajutorarea cetăţenilor ucraineni afectaţi de războiul din ţara lor.

''Este vorba de a transmite un semnal, un semn de solidaritate cu Ucraina, câştigând nişte bani pentru a face o acţiune umanitară. De asemenea, este şi un semn de a ne pronunţa împotriva acestui război josnic'', a declarat directorul clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, pentru canalul ZDF.

Fostul campion mondial de box Vladimir Kliciko, fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko, a mulţumit clubului din Dortmund şi suporterilor săi, într-un mesaj video difuzat înaintea loviturii de start.

''Arătaţi că nu am fost uitaţi. Arătaţi că Vladimir Putin nu va câştiga acest război'', a afirmat Kliciko.

Ivan Matviiciuk (16 ani), un jucător al echipei Under-17 a clubului Şahtior Doneţk, care a fugit din Ucraina împreună cu mama şi bunicul său, a ajutat la prezentarea campioanei Ucrainei, iar Nikita Semenov (13 ani), de la Dinamo Kiev, care locuieşte într-un sat al fundaţiei ''SOS copiii'' în Berlin, a dat lovitura de start.

Meciul a fost arbitrat de ucraineanul Denis Şurman în prima repriză şi de germanul Patrick Ittrich în a doua. Tânărul fotbalist ucrainean Alan Aussi (de origine siriană), care locuieşte în casa unui membru al staff-ului echipei Borussia şi se antrenează cu echipa Under-23 a clubului, a jucat pentru echipa din Dortmund.

Dinamo s-a impus prin golurile marcate de Vitali Buialski (9), Vladislav Vanat (11, 35), respectiv Jamie Bynoe-Gittens (4) şi Tom Rothe (65). Fiecare echipă a ratat câte un penalty, Borussia prin Reinier (54), iar Dinamo Kiev prin Mikola Şaparenko (17).

Dinamo Kiev a mai jucat meciuri caritabile cu Legia Varşovia, Galatasaray Istanbul (ambele câştigate cu 2-1) şi cu CFR Cluj (0-0). Turneul caritabil al echipei antrenate de Mircea Lucescu va continua cu un meci pentru pace la Zagreb, cu echipa locală Dinamo, pe Dinamo Zagreb, pe 28 aprilie. Agerpres

Modifică setările cookies