Lionel Messi Barcelona LaLiga Fotbal extern Lionel Messi

Barcelona, profit uriaș la doi ani de la despărțirea de Lionel Messi! În 2021 avea datorii de 680 de milioane de euro

Barcelona a anunţat joi un profit de 304 milioane de euro pentru sezonul 2022-2023, mai mare decât previziunile clubului catalan, care urmăreşte să-şi consolideze situaţia financiară după problemele din ultimii ani.
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 09:47
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 10:11

Gruparea „blaugrana”, care prognozează venituri de 859 de milioane de euro pentru sezonul actual, a încheiat anul financiar 2022-2022 cu un beneficiu net de 304 milioane de euro după impozite, un rezultat superior celui aprobat în bugetul clubului pentru sezonul trecut”, a precizat Barca într-un comunicat.

Pentru sezonul 2022-2023 fusese bugetat un profit de 274 de milioane de euro, cu 30 de milioane mai mic decât a fost înregistrat în final.

Datoria netă a fost redusă de la 680 milioane de euro în iunie 2021 (când Messi încă activa la clubul catalan) la 552 milioane de euro un an mai târziu.

Pentru sezonul curent, Barca mizează pe un profit de 11 milioane de euro înainte de impozitare.

Situaţia campioanei en titre a Spaniei „s-a îmbunătăţit în toate domeniile”, la nivel comercial, ticketing, sponsorizare sau merchandising. Vânzările în magazinele clubului au ajuns astfel la 100 de milioane de euro, „un record absolut în acest sector de activitate”.

În cadrul respectării fair play-ului, Liga spaniolă de fotbal exercită un control strict asupra cheltuielilor cluburilor pentru salarii şi transferuri de jucători. La Liga a decis, pe 14 septembrie, să reducă plafonul cheltuielilor Barcelonei, fixat acum la 270 de milioane de euro. Acest plafon se referă la salariile jucătorilor şi personalului, costurile de amortizare a transferurilor, onorariile agenţilor, bonusurile etc.

Dacă acest plafon este depăşit, clubul ar putea folosi doar 50% din venituri până când se va încadra din nou în limitele stabilite.

FC Barcelona şi-a redus salariile în urma mai multor plecări de jucători în această vară, printre care cele ale veteranilor Sergio Busquets şi Jordi Alba, care au ajuns în Statele Unite alături de Lionel Messi, la Inter Miami, şi francezului Ousmane Dembele, care a semnat cu PSG.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!