FIFA Gianni Infantino impresar Jorge Mendes Mino Raiola Fotbal extern

Seful FIFA le-a pus gand rau impresarilor milionari din fotbal: "Se scot prea multi bani din circuitul fotbalistic". Ce spune Infantino

Gianni Infantino, presedintele FIFA, vrea sa creeze o noua legislatie in ceea ce ii priveste pe agentii de jucatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Februarie 2018, 13:26
Data actualizarii: Vineri 02 Februarie 2018, 13:34

Sumele platite pe transferurile de jucatori au explodat in 2017, iar odata cu ele si banii "trasi" de impresari din mutari. Mino Raiola, Neymar Senior, Jorge Mendes ori Fernando Felicevich au incasat milioane din transferurile unor jucatori la marile cluburi.

Gianni Infantino, presedintele FIFA, se declara acum "foarte ingrijorat" de acest fenomen si spune ca "prea multi bani ies din industria fotbalistica".

"Comisioanele platite intermediarilor continua sa creasca in timp ce banii redistribuiti pentru formarea tinerilor jucatori sunt tot mai putini", a spus Infantino, citat de Insite World Football.

"Aceste tranzactii, pe sume foarte mari, nu au fost facute intotdeauna cu transparenta si intr-o maniera deschisa, ridicand multe semne de intrebare. Trebuie sa facem ceva pentru a clarifica acest domeniu de activitate", a mai spus el.

Potrivit presei engleze, Fernando Felicevich, impresarul lui Alexis Sanchez, ar urma sa incaseze un total de 15 milioane de euro din transferul fotbalistului chilian de la Arsenal la Manchester United. El a refuzat sa comenteze atunci cand a fost intrebat de jurnalistii britanici.

"Vreau calcule obiective si plati centralizate, cu ambele parti vizibile", a mai spus Infantino.

Seful FIFA a mai spus ca Forul International se va ocupa in scurt timp de aceasta problema.

"Acum este momentul, pentru ca multi actionari au realizat ca situatia nu mai este una sustenabila. Am initiat un proces cu cei mai mari actionari pentru a crea un sistem si speram sa convingem toate confederatiile, ligile, jucatorii si sindicatele",
a conchis Infantino.

Modifică setările cookies