Brazilia 2014 CM Brazilia 2014 Rusia statele unite Fotbal extern

Se tin de...DUME? Rusii cer ELIMINAREA Statelor Unite de la Campionatul Mondial din Brazilia, dupa ce si americanii au cerut acelasi lucru

► Sport.ro prezinta: VLAD, Killerul de Vulturi! Tottenham - Benfica, joi 22:00, in direct la Sport.ro si Voyo.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Martie 2014, 18:24
Data actualizarii: Marti 11 Martie 2014, 18:28

Criza politica din Ucraina si efectele Maidanului din Kiev continua sa se resimta, iar "batalia" pentru Crimeea isi extinde implicatiile si in alte sfere.

La mai bine de doua decenii de la incheierea Razboiului Rece, lupta dintre Statele Unite, NATO si tarile din vestul Europei si Rusia continua, iar reprezentantii celor doua mari superputeri continua sa se tatoneze si tachineze prin orice mijloace.

Astfel, dupa nenumarate intruniri diplomatice si mesaje de avertizare, acestia au ajuns acum sa mute lupta si in sport, una dintre primele masuri fiind cu totul bizara.

Daca in urma cu doar o saptamana doi senatori republicani, Mark Kirk si Dan Coates, au adresat o scrisoare catre FIFA, cerand eliminarea Rusiei de la Campionatul Mondial din Brazilia, dar si interzicerea dreptului de a organiza turneul final din 2018 si  argumentand faptul ca rusii au incalcat principiile fundamentale ale Dreptului International si a celui Sportiv, deputatii rusi au raspuns si ei la fel.

Acum, anunta mai multe publicatii ruse, doi deputati din Parlamentul Rusiei (Duma) au luat si ei o masura identica, trimitand la randul lor o scrisoare prin care cer sanctionarea Statelor Unite si eliminarea de la Campionatul Mondial.

Aleksandr Sidyakin si Mikhail Markelov spun ca Statele Unite se fac vinovate pentru incalcarea acelorasi principii, iar interventiile militare din fosta Iugoslavie, Irak sau Afganistan stau marturie.

"Ochi pentru ochi si minge pentru minge. Nu lasati Statele United sa joace la Campionatul Mondial. Suspendati-le dreptul de a mai face parte din FIFA", a scris Sidyakin si pe Twitter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!