Lionel Messi Ronaldinho Fotbal extern

Ronaldinho insistă: știa că Messi va deveni „cel mai bun”! Ce spune despre influența negativă asupra argentinianului

Ronaldinho, fost star al Barcelonei, a afirmat că a știut că Lionel Messi va deveni „cel mai bun” după ce l-a urmărit în primele sale zilele la echipa de tineret a Barcelonei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 14:43
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 14:50

Brazilianul este mândru că a avut dreptate, după ce Messi a fost desemnat cel mai bun jucător de pe planetă pentru a opta oară, ca recompensă pentru performanțele sale din sezonul precedent, când Argentina a câștigat la Cupa Mondială.

Ronaldinho a fost mentorul lui Messi la Barcelona când acesta făcea primii pași la echipa de pe Camp Nou, iar cei doi au legat o strânsă prietenie sub comanda lui Frank Rijkaard. Ronaldinho chiar a mers să-l vadă pe Messi jucând când acesta făcea încă parte din La Masia, și acum susține că nu a avut nicio îndoială cu privire la cât de departe va ajunge în fotbal.

„Eu, Deco și întreaga echipă îl urmăream pe Leo încă din echipa de tineret, mergând să vedem meciurile lui”, a spus Ronaldinho pentru The Athletic. „Noi deja ne anticipam că el o să devină cel mai bun”.

Ronaldinho a fost vândut de Barcelona după numirea lui Pep Guardiola ca antrenor principal în 2008, sugerându-se în momentul respectiv că brazilianul ar fi avut o influență negativă pentru Messi. Cu toate acestea, jurnalistul spaniol Graham Hunter, a afirmat în cartea sa 'Barca: Nașterea Celei Mai Mari Echipe din Lume' că Ronaldinho și alți jucători precum Deco și Samuel Eto'o l-au tratat pe Messi „ca pe un membru al familiei”.

Când a fost întrebat cu privire la ideea că ar fi putut să fie o influență negativă pentru Messi, Ronaldinho a adăugat: „Asta nu are sens”.

Messi, care acum îmbracă tricoul lui Inter Miami în MLS, se va întoarce pe teren, cu Argentina, în timpul pauzei internaționale din noiembrie, cu meciuri împotriva Uruguayului și Braziliei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!