Lionel Messi Balonul de Aur Lothar Matthaus Fotbal extern Lionel Messi (Balonul de Aur 2023)

Un fost câștigător al „Balonului de Aur”, revoltat după ce Messi a cucerit al optulea trofeu: „E o farsă!”

Un fost internațional german critică decizia de acordare a premiului „Balonul de Aur” lui Lionel Messi: „O farsă, Haaland merita mai mult”.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 11:53
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 11:59

Lothar Matthäus, câștigător al „Balonului de Aur” în 1990, se arată nemulțumit: „Titlul acordat lui Messi nu este meritat. Norvegianul a fost mai bun pe tot parcursul anului”.

Fostul fotbalist german, care a jucat pentru Inter și a câștigat „Balonul de Aur” în 1990, a fost extrem de critic după festivitatea de decernare a trofeului din acest an. În opinia sa, Messi nu trebuia să primească această distincție pentru a opta oară, susținând că exista un alt jucător care nu fusese premiat până acum și care merita să câștige: Erling Haaland. 

Messi nu merita trofeul, crede Matthäus

Atacantul norvegian a avut un sezon excepțional, încheind cu mai multe goluri decât meciuri atât în Liga Campionilor, cât și în Premier League. De asemenea, a câștigat campionatul, FA Cup și Liga Campionilor. Chiar și așa, toate aceste performanțe nu au fost suficiente pentru a premi „Balonul de Aur”.

„Pe tot parcursul anului, Haaland a fost mai bun decât Messi”, a comentat Matthäus la Sky Deutschland, potrivit Gazzetta dello Sport. „Acest titlu nu este meritat. Acesta este un exemplu că Mondialul contează mai mult decât orice. În opinia mea, nimeni nu a fost mai bun decât Haaland; el a fost cel mai bun jucător al ultimilor 12 luni. A câștigat titluri importante cu Manchester City, stabilind recorduri de goluri. Votul este o farsă, chiar dacă am fost dintotdeauna un fan al lui Messi”.

Matthäus a câștigat „Balonul de Aur” în 1990, depășindu-i pe Schillaci și Brehme. În acea perioadă, era obișnuit ca acest premiu să ajungă la un jucător din campionatul italian. 

În 1987, Ruud Gullit (Milan) a câștigat „Balonul de Aur”, în timp ce în 1988 și 1989, Marco van Basten (de asemenea, sub contract cu Milan) a obținut acest titlu. Din 2007, când Kaká (Milan) a câștigat premiul, „Balonul de Aur” nu a mai fost acordat unui jucător din Serie A.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!