GALERIE FOTO Record uluitor! Cu cât s-a vândut tricoul lui Diego Maradona purtat la meciul cu Anglia de la CM 1986

Anglia Argentina diego maradona tricou Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 19:31
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 19:31

Tricoul purtat de Diego Maradona la celebrul meci Argentina - Anglia 2-1, de la CM 1986, a fost vândut la licitație pentru o sumă record.

Cu tricoul produs de compania Le Coq Sportif, Maradona a marcat două goluri istorice în victoria Argentinei contra Angliei, de la Mondialul din 1986 - celebra reușită cu mâna și golul marcat după ce a plecat din propria jumătate de teren și a driblat toți adversarii.

Cu cât s-a vândut tricoul lui Diego Maradona purtat la meciul cu Anglia de la CM 1986

După meci, Diego Maradona a făcut schimb de tricouri cu Steve Hodge, iar fostul mijlocaș al Angliei a decis, la 36 de ani distanță, să scoată la licitație prețiosul obiect vestimentar îmbrăcat de "El Pibe D'Oro.

Estimările arătau că tricoul lui Maradona ar urma să fie vândut la licitație pentru o sumă cuprinsă între 4 și 6 milioane de lire sterline, însă câștigătorul a plătit nu mai puțin de 7.142.500 de lire sterline (aproximativ 8,5 milioane de euro), anunță Sky Sports.

În ultimele două săptămâni, cea mai mare sumă propusă a fost de 4 milioane de lire sterline, însă, cu nouă minute înainte de finalul licitației, a apărut o nouă ofertă, de 4,2 milioane, care a făcut ca prețul final să ajungă la 7.142.500 de lire sterline, mai scrie sursa citată.

Tricoul lui Diego Maradona a devenit astfel cel mai scump tricou vândut vreodată, indiferent de sport. Precedentul record era deținut de fostul jucător de baseball Babe Ruth, al cărui tricou a fost vândut pentru 4,4 milioane de lire sterline, în 2019.

Familia lui Diego Maradona a susținut că tricoul scos la licitație  a fost purtat de argentinian doar în prima repriză a meciului cu Anglia, însă casa de licitații Sotheby a transmis că "tricoul se potrivește cu cel apărut pe imagini în meciul cu Anglia, când au fost marcate ambele goluri (n.r - în repriza secundă", transmite BBC.

Ce a spus Steve Hodge înainte de licitație

Tricoul a fost în posesia fostului mijlocaş al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greşit mingea, înălţând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

"Sunt mândrul proprietar al acestui articol de peste 35 de ani, de când eu şi Diego am făcut schimb de tricouri în tunelul de la vestiare după faimosul meci. A fost un privilegiu absolut să fi jucat împotriva unuia dintre cei mai mari şi mai magnifici jucători de fotbal din toate timpurile.

Tricoul Mâna lui Dumnezeu are o semnificaţie culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul Argentinei şi pentru poporul Angliei şi sunt sigur că noul proprietar va fi enorm de mândru să deţină cel mai emblematic tricou de fotbal din lume", spunea Hodge, înainte de licitație.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!