Reacția lui Roberto Mancini după decesul lui Gianluca Vialli: „Am pierdut un alt frate!” 

Roberto Mancini Gianluca Vialli Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 20:03
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 20:04

Gianluca Vialli s-a stins din viață la 58 de ani, vineri, 6 ianuarie. 

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, a declarat că a pierdut "un frate" după ce fostul său coechipier şi prieten Gianluca Vialli a murit vineri la vârsta de 58 de ani din cauza cancerului pancreatic, scrie sâmbătă Corriere dello Sport.

„La câteva zile după despărţirea de Sinisa (Mihajlovic, pe 16 decembrie - n. r.) am pierdut un alt frate. Şi chiar un frăţior, cum îmi plăcea să-i spun, fiindcă ne-am întâlnit la 16 ani şi de atunci nu ne-am mai despărţit”, a afirmat Mancini.

„Tot acest drum împreună: naţionalele de juniori ale Italiei, echipa naţională, Sampdoria, bucuriile, tristeţile, victoriile şi înfrângerile. Şi apoi cele două serie de pe Wembley”, mai întâi finala Ligii Campionilor pierdută cu Samp în 1992 ca jucători, apoi finala Campionatului European câştigat în 2021, a adăugat selecţionerul Squadrei Azzurra.

Gianluca Vialli s-a alăturat staff-ului naţionalei Italiei, ca şef de delegaţie, în 2019, când lupta deja cu cancerul pancreatic.

„A jucat un rol decisiv în cucerirea titlului european. Jucătorii îl iubeau. Gianluca ne-a adus un curaj pe care noi nu-l cunoşteam şi de care se folosea ca să lupte cu boala”, a adăugat Mancini. Potrivit lui, „Gianluca era cel mai bun dintre noi toţi, un atacant central complet, un om desăvârşit şi curajos”.

Un minut de reculegere va fi păstrat înaintea tuturor meciurilor din etapa a 17-a din Serie A în acest weekend.

Potrivit presei italiene, înmormântarea va avea loc la începutul săptămânii la Londra, unde Vialli trăia de când şi-a încheiat cariera de jucător.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!