EXCLUSIV Mircea Lucescu, afectat de moartea lui Gianluca Vialli! Amintirile antrenorului român cu celebrul fotbalist 

Mircea Lucescu Gianluca Vialli Sampdoria Fotbal extern Mircea Lucescu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 19:30
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 19:41

Mircea Lucescu a vorbit pentru știrile PRO TV și www.sport.ro despre personalitatea marcantă a lui Gianluca Vialli.

Gianluca Vialli s-a stins din viață vineri, 6 ianuarie 2023, la vârsta de 58 de ani. Fostul mare atacant se afla în Anglia, unde primea îngrijiri la o clinică medicală de prestigiu. 

Fost antrenor al lui Dan Petrescu (555 ani), Gianluca Vialli a făcut istorie pentru Sampdoria, Juventus și Chelsea. A evoluat pentru Squadra Azzurra la Campionatul Mondial din 1990, unde selecționata lui Azeglio Vicini a terminat pe locul al treilea. 

Mircea Lucescu, afectat de moartea lui Gianluca Vialli

Gianluca Vialli rămâne în memoria microbiștilor din România și pentru reușita sa din meciul Dinamo - Sampdoria, din sferturile Cupei Cupelor, ediția 1988-1989.

Atunci, echipa extraordinară din Ștefan cel Mare, antrenată de Mircea Lucescu (77 ani), a fost eliminată de italieni fără a fi învinsă, după 1-1 acasă în tur și 0-0 în deplasare în retur. 

Auzind tragica veste, actualul antrenor al lui Dynamo Kyiv a mărturisit că a fost afectat de trecerea în neființă a fostului fotbalist. Totodată, Mircea Lucescu a ținut să precizeze că Gianluca Vialli a fost unul dintre cei mai inteligenți jucători din Italia. 

„Un jucător deosebit, un jucător inteligent. Din păcate a marcat un gol care ne-a eliminat din competiție (n.r. Dinamo - Sampdoria, în sferturile Cupei Cupelor, ediția 1988-1989), Sampdoria era în momentul ăla una dintre cele mai bune echipe ale Italiei.

Am o amintire deosebita pentru Vialli. Era considerat unul dintre cei mai intelectuali fotbaliști din Italia. A fost unul dintre primii care a părăsit Italia și a jucat în campionatul Angliei. Acum doi ani, când Italia a câștigat Campionatul European, el era alături de Mancini ca un conducător al lotului italian”, a declarat Mircea Lucescu pentru știrile PRO TV și www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!