NEWS ALERT Răsturnare de situație în cazul lui Atsu: „E tot dispărut. Nu era la spital!” Ce a făcut fotbalistul cu o oră înainte de cutremur

Christian Atsu cutremur Turcia Turcia Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 15:54
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 16:28

Cutremurul devastator din Turcia și Siria, în care au murit peste 11 mii de oameni, continuă să provoace adevărate drame. Informațiile de la fața locului sunt contradictorii și numeroși oameni din fotbal sunt dați dispăruți.

Christian Atsu (31 de ani) ar fi în continuare prins sub dărâmături, cu toate că acum două zile s-a anunțat că a fost găsit în viață. Ghanezul care joacă pentru Hatayspor se afla la etajul 9 dintr-un bloc cu 11 etaje în momentul cutremurului.

Luni seară, publicația portugheză A Bola a scris că Atsu a fost salvat și internat la spital cu răni la picioare și probleme respiratorii. Din păcate, informația nu se confirmă, în ciuda faptului că și vicepreședintele clubului Hatayspor, Mustafa Ozat, a spus că jucătorul ghanez a fost găsit.

Atsu e încă dispărut! Medicul a fost la spital și nu l-a găsit

Pe 8 februarie, medicul lui Hatayspor, Gurbey Kahveci, a dezvăluit că a mers la spitalul local și nu l-a găsit pe Atsu. Se pare că ghanezul a fost confundat cu altă persoană. „Am fost și nu era. Pentru moment, trebuie să acceptăm că atât Atsu, cât și directorul nostru sportiv, Taner Savut, sunt dispăruți”, a declarat medicul.

Fostul jucător de la Chelsea și Newcastle e căutat în continuare, fapt confirmat și de fostul său coechipier de la naționala Ghanei, Mubarak Wakaso. „Facem tot posibilul să-l localizăm pe Christian”, a scris Wakaso pe rețelele de socializare.

Nici agentul jucătorului nu știe nimic despre Atsu, potrivit jurnalistului ghanez Fentuo Tahiru. „Nimeni nu știe unde este, nici măcar oficialii clubului”, a scris ziaristul african pe contul său de Twitter. 

Și Volkan Demirel, antrenorul lui Hatayspor, a dezmințit zvonul că Atsu ar fi fost găsit. „Vă rog să nu scrieți că e salvat, dacă nu sunteți siguri. Omul are speranțe, familie, dureri și toate cresc. Momentan nu avem vești despre Atsu și Taner. Nu sunt la spital, trecem prin momente grele”, a zis tehnicianul, citat de Hurriyet.

Ce a făcut Atsu înainte de cutremur

Clădirea în care Atsu se afla la momentul cutremurului izbucnit luni dimineața este complet distrusă. Agentul său, Nana Sechere, a explicat că fotbalistul, care duminică a marcat golul victoriei în meciul echipei sale cu Kasimpașa, a ajuns în apartamentul lui cu 20 de minute înaintea cutremurului.

„A jucat poker cu niște colegi până la 3:30 AM, în apartamentul unui prieten. De acolo până la el acasă a făcut cam jumătate de oră. A ajuns la 4, iar cutremurul a început 20 de minute mai târziu. Nu am știut nimic până la 5 dimineața, când un oficial al clubului m-a sunat să mă întrebe dacă știu ceva despre el”, a zis agentul, citat de The Mirror.

Sechere a mai spus că speră că Atsu nu dormea deja în momentul în care a început cutremurul. „Marți mi-au zis că se află în spital și e stabil. Nu avea telefonul la el, așa că nu am vorbit cu el”, a mai declarat agentul fotbalistului.

Atsu joacă în Turcia din 2022. Este căsătorit și are trei copii, doi băieți și o fată. Jucătorul este credincios și adesea postează citate din Biblie pe rețelele de socializare. De-a lungul carierei sale, a adunat 65 de selecții și nouă goluri pentru Ghana.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!