Proiectul Superligii Europei revine: "Vom crea o competiție care va concura cu Premier League!"

SUPERLIGA EUROPEI fc barcelona Joan Laporta juventus Real Madrid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 19:25
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 19:24

Din cele 12 cluburi inițiale anunțate în Superliga Europei au mai rămas doar trei: Real Madrid, FC Barcelona și Juventus. 

Joan Laporta, preşedintele FC Barcelona, şi-a exprimat joi încrederea că proiectul Superligii Europene a cluburilor poate deveni funcţional în anul 2025, dacă va primi un aviz favorabil de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Joan Laporta: "Dacă verdictul este favorabil, Superliga va fi funcţională în 2025"

„Cred că tărie că Superliga va exista. Aşteptăm verdictul de la Bruxelles. Va fi o competiţie deschisă, pentru că nu aş intra într-un proiect care să nu fie deschis. Deschis pentru Juventus şi Real Madrid, sau alte cluburi care, în acest moment, se află în afara proiectului”, a declarat Laporta pentru Cadena SER, potrivit News.ro.

Laporta a adăugat că speră ca şi UEFA să aibă un loc în acest proiect şi a prognozat că „dacă verdictul este favorabil, Superliga va fi funcţională în 2025. Dacă verdictul va fi defavorabil, atunci lucrurile se complică”, a mai spus el.

Tot Laporta a emis şi ipoteza conform cărei lansarea Superligii s-ar putea face, într-o primă fază, fără cluburile din Anglia: „Vom crea o competiţie care va concura cu Premier League. Poate că la început cluburile engleze nu vor intra în Superligă, însă eu cred că vor veni către noi”, a mai spus Laporta.

Nasser Al Khelaifi a ironizat proiectul Superligii: "Cine va juca, cele trei echipe?"

Proiectul inițiat de Florentino Perez în urmă cu aproape doi ani continuă să "amenințe" competițiile internaționale, iar reprezentanții forurilor s-au întâlnit recent pentru a-și prezenta încă o dată opoziția față de Superliga Europei.

De-a lungul ultimelor luni, Nasser Al-Khelaifi le-a atacat pe cluburile care au înființat Superliga, Real Madrid și FC Barcelona fiind "țintele" sale preferate. Președintele lui Paris Saint-Germain a primit funcția de președinte al Asociației Cluburilor Europene după ce Andrea Agnelli, fostul conducător lui Juventus și inițiator al Superligii, a fost înlăturat din funcție. 

Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, președintele campioanei Franței nu a ezitat să vorbească despre subiectul Superligii Europei, lansând un nou atac către cele trei echipe.

"Fanii nu vor lăsa asta să se întâmple. Nu sunt îngrijorat de decizia curții. Cred că vor vota în favoarea noastră. Dar oricum, nimic nu se va schimba. Nimeni nu li se va alătura. Nimeni nu va merge la stadion. Nimeni nu va organiza nimic. Cine va juca, cele trei echipe? Fantastica Superligă", declara în noiembrie Nasser Al-Khelaifi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!