Povestea lui Enzo Fernandez, campionul mondial obligat de părinți să joace fotbal. Benfica e aproape să încaseze 120 de milioane pentru el

Enzo Fernandez Argentina Cupa Mondiala Enzo Fernandez transfer poveste enzo fernandez Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 12:15
Data actualizarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 12:32

Sport.ro vă prezintă povestea lui Enzo Fernandez, proaspăt campion mondial cu Argentina.

  • Enzo Fernandez (21 de ani) este foarte aproape să devină cel mai scump jucător transferat vreodată de un club din Premier League.

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că mijlocașul argentinian vrea să semneze cu Chelsea, astfel că londonezii vor avea o rundă finală de negocieri cu Benfica. 

Benfica solicită 120 de milioane de euro în schimbul lui Enzo Fernandez. Chelsea ar fi gata să achite acum această sumă. Sport.ro vă prezintă povestea lui Enzo Fernandez, proaspăt campion mondial cu Argentina.

Enzo Fernandez, obligat de părinți să joace fotbal

Enzo Fernandez s-a născut în Buenos Aires, iar părinții Raul și Marta l-au trimis la fotbal încă de la vârsta de patru ani. Prima sa echipă a fost La Recova, un club din cartierul în care a copilărit. După un singur an a fost acceptat în academia lui River Plate, spre mândria familiei sale.

Mijlocașul mai are patru frați: Sebastian, Rodrigo, Maxi și Gonzalo. Părinții acestora au făcut eforturi uriașe pentru a reuși să îi întrețină pe toți. Raul era pictor, iar Marta lucra pe post de femeie de serviciu la diferite locații din Buenos Aires.

De la Enzo Francescoli la Enzo Fernandez

Cu timpul, cariera lui Enzo a început să devină tot mai costisitoare pentru familia sa. Într-o zi acesta i-a anunțat pe toți că renunță la fotbal. A vrut să se angajeze, pentru a-și ajuta părinții și frații. A fost un moment de răscruce în viața lui Enzo Fernandez. Părinții săi i-au interzis să renunțe la fotbal, iar frații săi i-au spus că îl vor ajuta cu bani. Raul a ajuns să aibă două locuri de muncă, totul pentru ca fiul său să devină fotbalist profesionist.

Tată lui Enzo este un mare microbist. Numele campionului mondial vine de la uriașul Enzo Francescoli, care și-a încheiat cariera la River Plate.

  • Mama lui Enzo a cântat cu fanii în Qatar 

Un pariu câștigat

După 13 ani petrecuți în academia lui River Plate, Enzo Fernandez a fost promovat la prima echipă. Marcelo Gallardo a luat această decizie în ianuarie 2019, dar mijlocașul a debutat tocmai pe 4 martie 2020.

Ulterior a fost trimis sub formă de împrumut la Defensa y Justicia, unde s-a impus ca titular. Mai mult decât atât, Enzo a reușit să câștige Cupa Sudamericana alături de Defensa y Justicia. 

După revenirea la River Plate a fost de neoprit. A înscris opt goluri și a livrat șase pase decisive în primele sale 19 jocuri. River l-a răsplătit cu un nou contract, valabil până în 2025, iar presa din Argentina l-a numit cel mai în formă jucător din campionat.

Echipele din Europa au început ușor, ușor să dea târcoale, iar un transfer părea iminent. Pe 23 iunie 2022, River Plate a acceptat oferta celor de la Benfica. "Milionarii" au încasat 10 milioane de euro și au păstrat 25% dintr-un viitor transfer. O mișcare genială, având în vedere că Chelsea este gata să achite acum 120 de milioane pentru Enzo.

Enzo Fernandez și-a făcut bagajele după 25 de meciuri oficiale disputate pentru Benfica. A înscris trei goluri, a livrat cinci pase decisive, dar a reușit să impresioneze întreaga lume la Campionatul Mondial din Qatar. A fost desemnat cel mai bun tânăr jucător de la CM 2022 și a reușit să câștige trofeul suprem alături de idolul său, Lionel Messi.

Ce spune Messi despre Enzo Fernandez

Legendarul Lionel Messi a vorbit despre colegul său de la naționala în timpul Campionatului Mondial din Qatar: “Nu mă surprinde deloc Enzo. Îl cunosc bine și îl văd zilnic la antrenament. Merită un transfer pentru că este un jucător spectaculos”, a transmis Messi, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă Chelsea, Liverpool și Manchester United au fost și ele interesate de Enzo Fernandez în această perioadă. Conform presei din străinătate, numai londonezii ar fi dispuși să achite 120 de milioane de euro în schimbul mijlocașului central.

  • Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Enzo Fernandez se ridică la 55 de milioane de euro.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!