argentina - mexic Enzo Fernandez Lionel Messi qatar 2022 CM 2022

GALERIE FOTO Cine e Enzo Fernandez, autorul unui gol fantastic în Argentina - Mexic. Tânărul e la prima reușită în tricoul „pumelor” și are o cotă pe piață uriașă

Mijlocașul Enzo Fernandez are doar 21 de ani. Argentina - Mexic s-a terminat 2-0.

Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 23:14
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 23:13
Din articol

După stângul necruțător al lui Lionel Messi, a urmat dreptul devastator al lui Enzo Fernandez. Tânărul l-a învins pe Ochoa, pe care l-a lăsat mască, și și-a trecut în cont prima reușită pentru naționala Argentinei.

Starul lui Paris Saint-Germain l-a servit excelent pe Fernandez, care a făcut câteva fente și a ochi direct colțul lung. Cu un Ochoa poziționat atipic, argentinianul a reușit o lovitură de excepție pentru naționala sa.

Cine e Enzo Fernandez

Enzo Fernandez și-a făcut junioratul la River Plate și a mai trecut pe la Defensa în 2020, sub formă de împrumut. În iulie 2022, Benfica l-a achiziționat pentru 12 milioane de la argentinieni, moment în care cota sa pe piață, potrivit site-urilor de specialitate, era de 15 milioane. Acum, Fernandez valorează nu mai puțin de 35 milioane de euro, iar cota sa ar putea exploda după această reușită.

La Benfica, sud-americanul a bifat 24 de apariții, a reușit să se impună pe tabela de marcaj de trei ori și să paseze decisiv în cinci situații, în aproximativ 2.000 de minute pentru portughezi.

La națională, Enzo Fernandez a evoluat 31 de minute în eșecul cu Arabia Saudită de la Campionatul Mondial din Qatar (2022), fiind, de altfel, și primul meci oficial. În rest, argentinianul a participat doar în jocuri de pregătire pentru naționala condusă de Lionel Scaloni (3-0 vs Honduras, 3-0 vs Jamaica și 5-0 vs Emiratele Arabe Unite).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!