Fotbal extern

Performanță fantastică a lui Liverpool! Doar Real Madrid, AC Milan și Bayern Munchen au mai reușit așa ceva

”Cormoranii” lui Jurgen Klopp s-au calificat în finala Ligii Campionilor după ce au eliminat-o pe Villarreal.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 09:23
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 09:25

Calificarea lui FC Liverpool în finala Ligii Campionilor, după 2-0 și 3-2 cu Villarreal, a adus o serie de performanțe și recorduri pentru clubul de pe ”Anfield”.

Astfel, Liverpool a devenit a patra formație de pe continent care atinge borna de 10 finale jucate în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, după Real Madrid (16), AC Milan (11) și Bayern Munchen (11).

Liverpool are șanse la un ”careu” istoric de trofee

În plus, trupa lui Jurgen Klopp este prima echipă engleză din istorie care ajunge să joace în același sezon ultimul act atât în Champions League, cât și în Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei.

Asta ca să nu mai pomenim de șansele reale la titlul din Premier League, unde ocupă poziția secundă, la un punct în spatele liderului Manchester City.

Record de eficacitate și a patra finală de Champions League pentru Klopp

Un alt record este legat de numărul de goluri înscrise până acum în acest sezon: 139 în cele 57 de meciuri disputate. Performanța precedentă era de 138 de goluri în sezonul 1985-1986.

Iar Jurgen Klopp a egalat recordul de 4 finale jucate în Liga Campionilor, deținut acum alături de legendarii Marcello Lippi, Alex Ferguson și Carlo Ancelotti.

Modifică setările cookies