Pele Campionatul Mondial din 1958 Campionatul Mondial din 1962 Campionatul Mondial din 1970 Instagram Fotbal extern

VIDEO Pele, glume pe Instagram de ziua lui la 82 de ani: ”Dacă Dumnezeu vrea alţi 82 de ani, ar fi bine”

Fostul mare fotbalist și-a sărbătorit duminică ziua de naștere și a spus că se află într-o stare bună de sănătate.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 11:31
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 11:34

Fostul mare jucător brazilian Edson Arantes do Nascimento ''Pelé'', legenda fotbalului mondial, s-a declarat ''bucuros'' să poată aniversa împlinirea vârstei de 82 de ani într-o bună stare de "sănătate", după ce s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme, urmând un tratament pentru o tumoare la colon, informează AFP.

Pele, singurul fotbalist de trei ori campion mondial

"Prieteni din Brazilia şi din lumea întreagă, sunt fericit, foarte fericit să fiu aici cu voi şi pentru că Dumnezeu mi-a dat sănătate pentru a vă putea mulţumi pentru tot ce am primit", a spus unicul câştigător a trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), într-o înregistrare video publicată pe contul său de Instagram.

"Optzeci şi doi de ani - este un cadou de la Dumnezeu. Sper că vom continua mult timp împreună şi, dacă Dumnezeu vrea alţi 82 de ani, ar fi bine", a adăugat fostul mare atacant.

Mister asupra problemelor medicale ale fostului fotbalist

"Regele", care nu a făcut nicio referire la boala sa în înregistrarea video, mai are probleme renale şi la şolduri, care i-au redus mobilitatea şi l-au obligat să folosească un scaun cu rotile.

Mai multe staruri ale fotbalului brazilian, între care Ronaldinho, Neymar, Ronaldo sau Rivaldo, au marcat aniversarea legendarului jucător.

Fostul fotbalist s-a operat în urmă cu aproximativ un an de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucât anturajul său furnizează puţine informaţii, însă conform buletinelor medicale din lunile precedente, starea se menţine "stabilă".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Agerpres

Modifică setările cookies