O piata din Brazilia va purta numele lui Maradona! Va fi ridicata si o statuie a fostului mare fotbalist

diego maradona Brazilia Rio de Janeiro Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Iunie 2021, 11:16
Data actualizarii: Miercuri 30 Iunie 2021, 11:24

Diego Armando Maradona va fi omagiat in patria lui Pele, Brazilia! O piata din Rio de Janeiro va purta numele argentinianului.

De asemenea, o statuie a lui Maradona va fi instalata in Rio de Janeior. Astfel, autoritatile spera ca vor atrage mai multi turisti in cel mai emblematic oras din Brazilia, rivala istorica a Argentinei pe terenurile de fotbal, informeaza EFE, citata de Agerpres.

Legea care numeste "Plaza Diego Armando Maradona" o mica piata situata in fata consulatului argentinian din Rio de Janeiro, in cartierul Botafogo, a fost promulgata saptamana trecuta de Consiliul Municipal, care a inceput deja procedurile pentru a comanda sculptura.

"Inca nu avem o data stabilita pentru inaugurarea statuii, dar constructia acesteia este prevazuta in proiectul de lege aprobat", a declarat consilierul local Felipe Michel, autorul initiativei.

"O piata cu numele unui fotbalist pe care il admir atat de mult este foarte importanta pentru un oras turistic precum Rio de Janeiro. Cu siguranta va atrage multi iubitori de fotbal si va promova in continuare turismul in oras", a adaugat acesta.

Diego Armando Maradona a murit la data de 25 noiembrie 2020, la varsta de 60 de ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!