"Nu te adresezi cuiva spunand negrul acela!" Sefa sportului din Franta, romanca Roxana Maracineanu, nu uita episodul "Coltescu"

Franta COLTESCU rasism Roxana Maracineanu Sebastian Coltescu Fotbal extern "Nu te adresezi cuiva spunand negrul acela!" Romanca care e sefa sportului din Franta nu uita episodul "Coltescu"
Alecu Mihai
Data publicarii: Luni 28 Iunie 2021, 18:48
Data actualizarii: Luni 28 Iunie 2021, 18:56

Roxana Maracineanu este Ministrul Sportului din Franta.

Bine cunoscutul scandal care l-a avut in prim-plan pe Sebastian Coltescu a avut ecou in toata lumea, starnind o reactie si din partea autoritatilor din Franta. Mai exact, Roxana Maracineanu, romanca care este Ministrul Sportului in Franta, a criticat toata situatia si a spus ca arbitrul din Romania este in culpa.

"Imi mentin aceeasi declaratie si acum pentru ca nu se poate sa te adresezi cuiva spunand 'negrul acela de pe banca'... poti spune 'persoana care este imbracata in rosu' de exemplu. Da, UEFA a decis ca nu este (n.r.- rasism), dar UEFA decide multe lucruri cu care nu suntem de acord", a afirmat Maracineanu, prezenta la Bucuresti cu ocazia meciului Franta - Elvetia, programat in aceasta seara, pe Arena Nationala in optimile de finala ale EURO 2020, informeaza Agerpres.

Arbitrul Sebastian Coltescu, acuzat ca a proferat un termen rasist in timpul meciului din UEFA Champions League dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir FK, intrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat la 8 martie de UEFA pana la finalul sezonului, in timp ce Octavian Sovre, care a oficiat la aceasi partida, a primit un avertisment. f5yuUEFA a decis ca Sebastian Coltescu si Octavian Sovre au incalcat la acel meci "obligatia de a se comporta intr-o maniera adecvata", insa nu se fac vinovati de rasism.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!