Mohamed Salah, idol în Egipt! Superstarul lui Liverpool a fost adăugat în programa școlară 

Mohamed Salah Egipt Liverpool Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 19:24
Data actualizarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 19:31

Salah este idolatrizat în Egipt. 

Mohamed Salah (29 ani) se află în apogeul carierei sale. Cu 17 goluri și 5 pase decisive, în doar 12 meciuri, atacantul a devenit propulsorul lui Liverpool în acest sezon. 

Salah este o adevărată legendă în Egipt, iar conaționalii săi au simțit nevoia să își arate recunoștință față de fotbalist. Astfel, potrivit The Newarab, pentru a-i motiva pe cei mici, viața fotbalistului a fost introdusă în manualele școlare. 

Cei din clasele 1-4 vor învăța despre cum jucătorul a ajuns cel mai bun marcator african din istoria Premier League și despre realizare sale profesionale, în timp ce elevii din gimnaziu vor studia actele de caritate ale acestuia și modul în care a ajutat comunitatea egipteană, acesta fiind numit „creatorul de fericire”.

„Dorința lui Salah este de a ajuta pe alții, deoarece el dorește să le ofere tinerilor o șansă să reușească. Este un model de urmat pentru milioane de egipteni, care l-au supranumit 'creatorul de fericire'”, este un fragment extras dintr-un manual din Egipt.

Președintele Egiptului?

În 2018, când Abdel Fattah Al-Sisi a câștigat șefia statului. Mai mult de 1 milion de egipteni și-au anulat votul și au trecut numele lui Mohamed Salah pe lista candidaților. 

„Mai mult de un milion de egipteni, aproape dublul numărului care l-au ales pe Moussa, și-au anulat buletinele de vot după ce au tăiat numele celor doi candidați. Au trecut în locul lor numele lui Mohamed Salah, un fotbalist egiptean foarte cunoscut”, au notat jurnaliștii de la The Economist.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!