Andrei Shevchenko Razboi ucraina Ucraina Fotbal extern

VIDEO Mesajul lui Shevcenko, aplaudat de un întreg stadion: "Poporul ucrainean vrea pace!"

Momente impresionante în manșa tur a semifinalei din Cupa Italiei, dintre AC Milan și Inter Milano.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 14:41
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 14:52

Înainte de începerea primei manşe a semifinalei Cupei Italiei dintre AC Milan şi Inter Milano (0-0), pe ecranul uriaş al stadionului a fost transmis un mesaj video de la Andrei Shevcenko, câştigător al Ligii Campionilor în 2003 şi campion al Italiei în 2004 cu "rossoneri".

"Dragii mei prieteni italieni, vă rog să vă faceţi simţit sprijinul pentru pace. Poporul ucrainean vrea pace. Pentru că pacea nu are graniţe şi pentru că ceea ce ne uneşte trebuie să fie mai puternic decât ceea ce ne desparte, să oprim acest război împreună. Vă îmbrăţişez pe toţi", a afirmat câştigătorul Balonului de Aur din 2004, înfăşurat în drapelul galben-albastru al Ucrainei.

Mesajul fostului internaţional ucrainean, care a fost selecţioner în perioada 2016-2021, a fost aplaudat de jucătorii celor două echipe, dar şi de publicul de pe San Siro.

Finalista se decide în manșa retur

Echipele AC Milan şi Inter Milano au terminat la egalitate, 0-0, în prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei la fotbal, marţi seara, pe stadionul San Siro din Milano.

Gruparea "rossonera", lipsită în continuare de atacantul său vedetă Zlatan Ibrahimovic, accidentat la piciorul drept de la finele lunii ianuarie, a înregistrat cu această ocazie a treia sa remiză consecutivă.

Olivier Giroud, autorul unei duble în ultimul derby milanez, disputat luna trecută (2-1 pentru AC Milan), nu a reuşit să-l învingă de această dată pe goalkeeper-ul lui Inter, slovenul Samir Handanovic.

Meciul retur va avea loc în data de 20 aprilie, iar câştigătoarea acestei duble va înfrunta în finală învingătoarea duelului dintre Fiorentina şi Juventus Torino. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies