Fotbal extern

Liga I l-a făcut fotbalist! Chiar și fără echipă, Arlauskis rămâne cel mai bine cotat jucător lituanian

Portarul este liber de contract din septembrie, când s-a despărțit de CFR Cluj.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 11:01
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 11:05

Fără echipă din luna septembrie, când a plecat de la CFR Cluj, portarul Giedrius Arlauskis (34 de ani) rămâne cel mai bine cotat fotbalist lituanian (1,20 milioane de euro, conform Transfermarkt).

Goalkeeper-ul și-a făcut un nume prin performanțele obținute cu echipele din Liga I, pentru că transferurile în afara României au reprezentat mai degrabă niște eșecuri din punct de vedere fotbalistic.

Titular în Liga I, rezervă în Premier League și La Liga

După ce a câștigat titlul cu Unirea Urziceni, s-a transferat la Rubin Kazan, unde a jucat însă doar 2-3 meciuri în campionat pe sezon

Apoi, de la FCSB, cu care a devenit din nou campion, a plecat în Premier League, la Watford (1 meci în campionat, 1 meci în Cupă), care l-a împrumutat la Espanyol (3 meciuri în La Liga).

Iar după titlurile consecutive cu CFR Cluj din ultimele sezoane, s-a transferat în Arabia Saudită, la Al Shabab, de unde a revenit la scurt timp, la începutul anului, la gruparea ardeleană.

Un alt portar trecut prin România este și el în topul celor mai valoroși fotbaliști din Lituania

În topul Transfermarkt al fotbaliștilor din Lituania, pe Arlauskis îl urmează, la mare distanță, Novikovas (700.000 de euro, BB Erzurumspor), Cernych (600.000 de euro, Jagiellonia) și Utkus (tot 600.000 de euro, Cercle Brugge). 

Top 5 este încheiat de Tomas Svedkauskas (500.000 de euro, Dainava), fost portar la UTA în urmă cu câteva sezoane.

Modifică setările cookies