GALERIE FOTO Lamine Ghezali a dispărut și de la liderul Levadiakos! Ce se întâmplă cu francezul care a impresionat la Dinamo

lamine ghezali Dinamo Levadiakos nationala frantei Saint-Etienne Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Martie 2024, 13:28
Data actualizarii: Luni 25 Martie 2024, 13:49

”Câinii” l-au transferat în Grecia pentru suma de 50.000 de euro, plus un procentaj dintr-un viitor transfer.

Transferat de la Dinamo la Levadiakos în iarnă, Lamine Ghezali (24 de ani) a început excelent la liderul din liga a doua a Greciei, dar a dispărut în ultimele etape, când nu a mai prins nici lotul, elenii neoferind vreo explicație pentru absența talentatului, dar capriciosului fotbalist.

Ghezali a jucat până acum în cele patru victorii consecutive ale lui Levadiakos din februarie, 2-0 cu Iraklis, 3-0 cu Aiolikos (când a semnat și o pasă decisivă), 2-1 cu Makedonikos și 3-0 cu Anagennisi Karditsas (în ultimele două partide fiind titular, dar schimbat de fiecare dată după o oră de joc).

Francezul nu a mai prins apoi lotul în ultimele etape din sezonul regular și nici în primul meci din play-off.

Dinamo a primit 50.000 de euro pentru transferul lui Ghezali la Levadiakos

Francezul, care a strălucit în anul promovării lui Dinamo în Superligă, nu a mai intrat în planurile lui Zeljko Kopic pentru a doua parte a sezonului actual, din cauza evoluțiilor sale șterse, și a fost scos din lot. 

Dinamo a încasat 50.000 de euro de pe urma transferului său la Levadiakos, cu care a semnat un contract valabil pentru doi ani și jumătate.

”În ultimul an și jumătate, el a jucat în România, la unul dintre cluburile istorice ale țării, Dinamo București, unde a bifat 52 de apariții și a reușit 13 goluri și cinci assist-uri”, au notat cei de la Levadiakos, pe site-ul oficial.

Pe lângă cei 50.000 de euro, cei de la Dinamo au păstrat și un procentaj dintr-un viitor transfer al lui Ghezali, fiind convinși că acesta își poate atinge vârful de formă în campionatul Greciei.

Cifrele lui Ghezali la Saint-Etienne și Dinamo

Înainte de a ajunge în România, extrema franceză, fost internațional de juniori Under 17 și Under 18 al Franței, a evoluat pentru cei de la Saint-Etienne. 

Acesta a jucat mai mult la echipa a doua a clubului, dar a apucat să debuteze și în Ligue 1 pentru prima echipă.

Saint-Etienne B: 39 meciuri, 7 goluri, 2 assist-uri

Saint-Etienne: 8 meciuri, 1 gol

Dinamo: 52 meciuri, 13 goluri, 5 assist-uri

Ghezali a fost legitimat de-a lungul carierei sale la echipe precum Saint-Etienne, LB Chateauroux, SC Lyon și Dinamo, unde a fost adus liber de contract în august 2022.

Clasamentul din play-off-ul ligii secunde din Grecia

Clasamente oferite de Sofascore

Foto: Levadiakos

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!