Kiev, singurul oras din Ucraina confirmat ca gazda a Campionatului European din 2012!

Euro 2012 Kiev Michel Platini Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Mai 2009, 14:55
Data actualizarii: Miercuri 13 Mai 2009, 14:55

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ce a urmat sedintei Comitetului Executiv al forului continental, care a fost gazduita de Bucuresti, ca singurul oras din Ucraina confirmat ca gazda a turneului final al Campionatului European din 2012 este Kiev.

Kiev a fost confirmat ca oras gazda numai pentru faza grupelor, a sferturilor de finala si a uneia dintre semifinale, nu insa si pentru finala, asa cum a fost progrmat initial. Michel Platini a precizat ca cele patru orase ucrainene nominalizate initial pentru a gazdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2012, ce va fi gazduit impreuna cu Polonia, Kiev, Lvov, Donetk si Harkov, au termen pana la data de 30 noiembrie pentru a prezenta progresele inregistrate in realizarea infrastructurii, in special in ceea ce priveste aeroporturile si hotelurile.

"Criza financiara a afectat din plin Ucraina. UEFA ramane increzatoare ca Polonia si Ucraina vor organiza Campionatul European din 2012. Dupa cum se prezinta situatia, nu putem confirma cele patru orase din Ucraina ca gazde ale turneului final. In Polonia au fost alese ca orase gazda Varsovia, Gdansk, Poznan si Wroclaw. Orasele selectate in Polonia ca rezerva, Cracovia si Chorzow, nu au fost pastrate nici macar ca varianta de rezerva", a spus Platini.

Platini a mentionat ca Ucraina se confrunta cu mari intarzieri in ceea ce priveste realizarea infrastructurii. "Kiev e confirmat ca oras gazda, dar va trebui sa aduca dovezi, pana la data de 30 noiembrie, ca indeplineste conditiile necesare pentru a gazdui meciuri si aici ma refer la infrastructura, aeroport si hoteluri. Comitetul Executiv va urmari indeaproape pregatirile din fiecare oras, iar in luna decembrie va lua o decizie finala. Vrem sa mentinem paritatea in ceea ce priveste numarul de orase ce vor gazdui meciuri in cele doua tari, dar daca pana atunci nu vor fi indeplinite conditiile, vom organiza Campionatul European in patru orase din Polonia si doua din Ucraina. Orasele din Ucraina vor fi alese in functie de nivelul de finalizare a lucrarilor. Daca finala nu va putea avea loc la Kiev, atunci aceasta va fi gazduita de Varsovia", a precizat Platini, care a dorit sa-i multumeasca presedintelui FRF, Mircea Sandu, pentru gazduirea Comitetului Executiv al UEFA la Bucuresti.

Presedintele Federatiei Ucrainene de Fotbal, Grigori Surkis, este convins ca orasul Kiev va gazdui finala Campionatului European. "Avem timp sa indeplinim criteriile si nu este nicio amenintare la adresa turneului. Suntem increzatori ca finala va fi gazduita de Kiev. FMI va acorda trei transe in valoare de trei miliarde de dolari, ceea ce ne va permite sa putem continua investitiile in infrastructura. Polonia si Ucraina sunt solutii reale, sunt parteneri, suntem doua tari si o echipa. In celelalte orase din Ucraina trebuie sa modernizam terminalele din aeroporturi si sa construim piste noi pentru avioane. Ne vom tine promisiunea pe care am facut-o in aprilie 2007", a subliniat Surkis, in cadrul aceleeasi conferinte de presa.

Presedintele Federatiei Poloneze de Fotbal, Grzegorz Lato, s-a aratat dezamagit ca orasul Cracovia nu a fost selectat ca oras gazda. "Suntem de acord cu decizia UEFA in ceea ce priveste alegerea a patru orase, dar cele sase orase din Polonia erau gata sa gazduiasca meciuri la Euro. E pacat ca un oras minunat precum Cracovia nu a fost ales. Aceasta este decizia finala si cele patru orase alese mai au multe de facut pana in 2012. Tin pumnii Ucrainei si vom face tot ce ne sta in putere pentru a organiza cel mai bun turneu final din istorie", a conchis Lato, in conferinta de la Bucuresti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!