Juventus Torino Conference League UEFA Fotbal extern Juventus

NEWS ALERT Juventus, exclusă din competițiile europene! Amendă astronomică primită de italieni

Camera de control a Fair Play-ului Financiar (UEFA) a emis sentința pentru încălcările clubului Juventus, care va trebui să achite și o amendă în valoare de 20 milioane de euro.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 28 Iulie 2023, 22:14
Data actualizarii: Vineri 28 Iulie 2023, 22:20

După șapte luni de la deschiderea dosarului, astăzi a fost dată decizia UEFA a camerei de control a Fair Play Financiar cu privire la încălcările comise de Juventus în legătură cu acordul de conformare semnat în august 2022. Clubul bianconero a fost sancționat cu excluderea din competițiile europene pe o perioadă de un an și o amendă de 20 milioane de euro, din care 10 milioane de euro condiționați în cazul în care bilanțurile anuale ale clubului pentru 2023, 2024 și 2025 nu vor fi conforme cu cerințele UEFA, potrivit Gazzetta dello Sport.

Astfel, Fiorentina, care a încheiat campionatul pe locul opt, cu un punct sub echipa lui Allegri, va participa la Conference League la care avea acces, în ciuda celor 10 puncte de penalizare primite în cazul plusvalențelor.

Oficialii clubului susțin că sunt nevinovați

Juventus a anunțat prin vocea președintelui Gianluca Ferrero că nu face recurs, în ciuda faptului că vede decizia drept una injustă.

„Nu suntem de acord cu modul în care a fost interpretată apărarea noastră și rămânem ferm convinși de corectitudinea faptelor noastre și de validitatea argumentelor pe care le-am oferit.

Totuși, am decis să nu facem un apel după această decizie. Acum ne concentrăm doar pe campionat și pe Cupa Italiei. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun în acest competiții, pentru a-i mulțumi pe suporteri”, a declarat Gianluca Ferrero, citat de Corriere dello Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!