Dumitru Dragomir Marcel Ciolacu Superliga Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir, apel către premierul Ciolacu! Investiția majoră pe care o cere în sportul juvenil din România

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a făcut un apel public către premierul Marcel Ciolacu pentru a solicita o investiție majoră în sportul juvenil din țară. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 15:47
Data actualizarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 15:36

Dragomir consideră că această inițiativă ar putea aduce beneficii considerabile atât sportului, cât și carierei politice a lui Ciolacu.

Fostul șef al LPF a propus o sumă de 250 de milioane de euro pe an, destinată tuturor sporturilor de echipă din țară. El susține că acești bani ar reprezenta o investiție sigură, având în vedere că, odată ce un sportiv beneficiat de sprijinul statului este vândut, 10% din suma obținută ar reveni înapoi în bugetul statului.

Dragomir a dat drept exemplu modul în care Turcia susține sportul juvenil, menționând că Guvernul de acolo oferă sprijin financiar echipelor chiar și din diviziile inferioare.

„Au apărut la unele cluburi echipa a doua, în Divizia C. Hagi a desființat-o, Rapid a desființat-o din lipsă de bani. Asta nu se poate. Aici ar trebui să intervină Guvernul și să le plătească. După părerea mea pentru toate sporturile de echipă ar trebui să bage 250 de milioane de euro pe an. Pentru toate sporturile de echipă. 

Am făcut acasă socoteala, pe școli, pe alimentație, pe tot. Repet asta, banii aceștia se pot întoarce înzecit. Un fotbalist care a beneficiat de aportul statului când este vândut 10% se întorc la stat. (n.r. asta propui?) Da.

Dragomir cere investiții majore în sportul juvenil

Dacă mai rămâneam 2-3 ani la ligă făceam lege pentru ajutorarea copiilor și juniorilor în toate sporturile. Le decontam: spațiul de antrenament (teren sau sală), medicamentație, alimentație, școală cu limba engleză obligatoriu. 

Nu poți să fii și academician și Maradona. O școală în care să înveți. Terenuri bune și antrenori bine plătiți. Încă o dată, selecție pe antrenori. Pentru că dacă-i dai 35 de milioane cât se dă acum la un antrenor ce pretenții să ai de la el. Dacă-i dai 150 de milioane vechi îl ții numai în joc de glezne.

Nu că rămâne în istorie, iese președintele României în joc de gleznă. Fii atent ce spune Mitică Dragomir. Nu-l cunosc bine pe Ciolacu. Fiecare are ori un nepot, o rudă, un copil. Iese președinte în joc de gleznă cu 250 de milioane, cu 300 milioane la tot sportul românesc și la sporturile individuale. 

Rămâne în istorie. Eu de-asta sunt supărat pe ăștia de la Federație și de la Ligă. ‘Duceți-vă peste el, că nu vă refuză și spuneți: Domnule prim-ministru, cât se fură în țara asta. Dă-ne și nouă din ce fură ăștia 10% sau 1%’. Nu se poate așa ceva. Nu pentru echipele profesioniste. Ăștia să plătească impozite.

Cine poate, poate cine nu, nu. Dar sportul juvenil trebuie să-l întrețină statul. Uitați-vă în Turcia. Erdogan plătește la Divizia C, plătește la Divizia B. Guvernul le dă. Au asigurat bugetul pe tot anul. Eu mă bazez pe doamna Lipă. De ce nu se duc? Eu nu spun că Burleanu nu are minte ca om politic. Burleanu nu este om de fotbal, dar ca om politic eu l-am lăudat”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!