Fotbal extern

Justiția sportivă italiană, decizie finală în cazul cluburilor Juve și Napoli, acuzate de transferuri suspecte

Justiţia sportivă italiană a achitat vineri toate cele unsprezece cluburi, printre care Juventus Torino şi Napoli, şi pe cei 60 de reprezentanţi ai acestora urmăriţi penal pentru posibilă fraudă contabilă în timpul transferurilor de jucători, scrie AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 19:28
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 19:32

Tribunalul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) a dat dreptate cluburilor care au contestat acuzaţiile procurorului federal privind supraevaluarea preţurilor de vânzare pentru unii jucători şi au înregistrat astfel în conturile lor câştiguri de capital nejustificate.

''Instanţa FIGC a achitat toate cluburile, ofiţerii şi administratorii de club care au fost acuzaţi de procurorul federal. Motivarea deciziei va fi publicată ulterior'', a spus Federaţia.

În octombrie anul trecut, Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a deschis ancheta cu privire la o serie transferuri suspecte de jucători.

Potrivit ziarelor La Repubblica şi Il Tempo, comisia de supraveghere a Serie A, Covisoc, le-a trimis atunci preşedintelui FIGC, Gabriele Gravina, şi procurorului FIGC, Giuseppe Chine, un raport referitor la 62 de transferuri realizate în perioada 2019-2021.

Federaţia italiană confirma deschiderea unei anchete, însă nu preciza câte transferuri sunt vizate.

Potrivit presei de la acea vreme, valoarea unor jucători ar fi fost umflată în scopuri contabile, iar schimburi de jucători ar fi fost utilizate pentru a ajuta la echilibrarea conturilor.

Conform aceloraşi surse, marea majoritate a acestor transferuri vizau clubul Juventus Torino. Cel mai important transfer care apărea în raportul Covisoc este cel al atacantului nigerian Victor Osimhen, achiziţionat în 2020 de Napoli de la clubul francez Lille.

Doi dintre cei patru jucători transferaţi la Lille de la Napoli pentru 20 de milioane de euro în cadrul acelei tranzacţii de 70 de milioane de euro, evoluează acum în divizia a patra din Italia (Serie D). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies