Cum a reacționat Xabi Alonso, după ce Bayer Leverkusen a câștigat primul titlu din istorie în Bundesliga

Xabi Alonso Bayer Leverkusen Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2024, 11:58
Data actualizarii: Luni 15 Aprilie 2024, 11:58

Xabi Alonso a reacționat după ce a câștigat titlul cu Bayer Leverkusen.

Xabi Alonso a condus-o pe Bayer Leverkusen la titlul în Bundesliga. Spaniolul a sosit pe bancă în octombrie 2022 pentru prima sa experienţă la conducerea unei echipe profesioniste şi a construit o echipă care a derulat în campionatul german, rămânând neînvinsă în campania 2023-2024 şi fiind încoronată campioană cu cinci meciuri înainte de final.

Trebuie să ne bucurăm, să sărbătorim, să sărbătorim cu familia, prietenii, suporterii. Este o zi specială pentru toată lumea, pentru club, pentru că mari jucători au jucat aici în trecut", a declarat Xabi Alonso pentru DAZN.

Xabi Alonso: ”Poate că este sănătos pentru Bundesliga”

Bayer Leverkusen a pus capăt unei serii de 11 titluri în Bundesliga pentru Bayern Munchen. 

"Poate că este sănătos pentru Bundesliga şi pentru fotbalul german şi faptul că alte echipe câştigă campionatul", a mai spus fostul mijlocaş al clubului bavarez. "Este o mare bucurie că suntem noi".

La conferinţa de presă, aşa cum se aştepta, Xabi Alonso a fost udat cu bere de către jucătorii săi. Antrenorul a avut un gând şi pentru foştii antrenori ai clubului, care nu s-au bucurat de acelaşi succes. Poreclit "Neverkusen" sau "Vizekusen", Bayer Leverkusen a câştigat primul titlu de campion din istoria sa de 120 de ani.

"Îmi amintesc de antrenori precum Christoph Daum şi Klaus Toppmöller. Ei au făcut parte din club şi vreau să împărtăşesc succesul lor", a precizat el.

News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!