Israelul a mai primit o lovitură, înaintea barajului pentru Euro 2024!

Israel echipa nationala de fotbal a israelului Israel Gaza Hamas israel puma Puma Fotbal extern Echipa naționala de fotbal a Israelului / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Decembrie 2023, 08:01
Data actualizarii: Vineri 15 Decembrie 2023, 16:28
Echipa lui Alon Hazan a rămas fără sponsorul tehnic tradițional.

Compania germană de echipament sportiv Puma a decis să încheie colaborarea cu echipa națională de fotbal a Israelului. 

Compania Puma, acuzată că a cedat presiunii pro-Palestina

Deși firma cu sediul general la Herzogenaurach (Bavaria) a comunicat că este vorba de o măsură luată din motive financiare și administrative, presa israeliană a concluzionat că este mai degrabă vorba de frica conducerii Puma SE de a nu fi victima unei campanii de denigrare și de un boicot din partea activiștilor și jurnaliștilor pro-Palestina, după ce armata a intrat în Fâșia Gaza pentru a dizloca organizația teroristă Hamas, dar acțiunea a dus la apăriția a mii de victime din rândul civililor palestinieni.

  • Sediul Puma din localitatea Herzogenaurach / Foto - Getty Images

Dacă nu va primi rapid o ofertă de la celelalte firme consacrate pentru echipamentul destinat fotbalului, precum Adidas, Nike sau New Balance, atunci Nivheret Yisrael BeKaduregel ar putea semna cu o firmă de nișă (Kappa, Le Coq Sportif, Hummel, Lotto, etc), se poate întoarce la colaborarea cu Diadora sau poate apela la firme naționale, precum Meshica Sport, Castro sau Gottex

Puma și Israel au colaborat timp de 17 ani

Compania fondată de Rudolf Dassler în 1948, după răcirea relațiilor cu fratele său, Adi Dassler, fondatorul Adidas, era furnizorul tradițional de echipament pentru reprezentativele israeliene. Colaborarea dintre naționala de seniori a Israelului și Puma a avut trei perioade (1985-1989, 1996-2008, 2018-2023), mai mult decât contractele cu Adidas (2008-2018) și Diadora (1992-1995). 

La finalul lunii martie 2024, naționala israeliană va juca în play-off-ul de calificare la Euro 2024, mai întâi cu Islanda (21 martie / acasă), apoi cu câștigătoarea celeilalte semifinale (Bosnia și Herțegovina - Ucraina / 26 martie, deplasare), dacă câștigă prima manșă. În cazul în care va învinge în ambele meciuri, Israelul se poate alătura României în Grupa E, din care mai fac parte Belgia și Slovacia. Până acum, Israel s-a calificat doar la CM 1970 (grupe) și JO 1968 și JO 1976 (sferturi de finală, în ambele cazuri).

Foto - Gabriel Chirea, Getty Images  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!