Cum a comentat Gică Popescu decizia care a stârnit controverse în fotbalul mondial

Balonul de Aur Gica Popescu Lionel Messi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 15:52
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 16:32

Gică Popescu a reacționat după ce Lionel Messi s-a impus în prestigioasa gală de la Paris realizată de France Football, Balonul de Aur. 

Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun jucător al anului, în cadrul galei organizate de revista France Football.

Fost căpitan al Barcelonei, formație la care s-a consacrat Messi, actualul jucător de la PSG, Popescu e de părere că a contat Coppa America pe care a cucerit-o decarul Argentinei.

Versiunea lui Gică Popescu 

“Nu mă surprinde, pentru că e cel mai bun jucător al planetei și nu văd alți mari fotbaliști care l-ar fi putut bate în această anchetă. Cred că este meritoriu. Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur.

A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei. Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur.

A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei. Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski în situația în care Leo va face un sezon și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atâta timp cât va juca va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur până când se va retrage”, a spus Gică Popescu pentru Fanatik.

Argentinianul, care şi-a mărit astfel recordul de trofee pe care îl deţinea (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021), s-a impus în duelul său cu atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi cu italianul de origine braziliană Jorginho (Chelsea).

Clasament Balonul de Aur

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona/PSG)

2. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)

3. Jorginho (Italia/Chelsea)

4. Karim Benzema (Franţa/Real Madrid)

5. Ngolo Kante (Franţa/Chelsea)

6. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus/Manchester United)

7. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)

8. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City)

9. Kylian Mbappe (Franţa/Paris SG)

10. Gianluigi Donnarumma (Italia/Milan AC/Paris SG)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!